U Kolašinu posječeno sedam stabala crnog bora i tri stabla topole

O bespravnoj sječi u park šumi Dulovine, policiju i Komunalnu policiju obavijestila je Zora Marjanović Vincek, supruga pokojnog Danijela Vinceka, koji osnivač Botaničke bašte

6752 pregleda 2 komentar(a)
Posječena stabla, Foto: Privatna arhiva
Posječena stabla, Foto: Privatna arhiva

Na privatnoj parceli, u okviru park šume Dulovine, u ponedjeljak ujutro, bespravno je posječeno, prema nezvaničnim informacijama iz kolašinske Područne jedinice (PJ) Uprave za šume, sedam stabala crnog bora i tri stabla topole. Posječenim stablom, izvaljeno je još jedno stablo crnog bora. Kako su nezvanično kazali u Upravi za šume, na mjestu sječe obavljena je kontrola, a konstatovano je da vlasnici parcele nijesu imali dozvolu za sječu niti je, prethodno, obavljena doznaka. Bruto masa posječenih stabala crnog bora je oko 11,20 metara kubnih, a topole blizu tri metra kubna.

O bespravnoj sječi u park šumi Dulovine, policiju i Komunalnu policiju obavijestila je Zora Marjanović Vincek, supruga pokojnog Danijela Vinceka, koji osnivač Botaničke bašte. Privatna parcela na kojoj su posječena stabla u neposrednoj je blizini Botaničke bašte i od nedavno je ograđena žicom. Dio je prostora, za koji je, incijativom NVO Natura i Opštine Kolašin, zatražena zaštita.

U listu nepokretosti za privatnu parcelu, površine oko 260 metara kvadratnih vodi se kao šuma druge klase.

Bonus video: