Ministarstvo podnijelo još jednu krivičnu prijavu zbog sumnje na lažnu diplomu

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o visokoškolskoj obrazovnoj ispravi, koja je nedavno Ministarstvu, na čijem je čelu Anđela Jakšić Stojanović, stigla na nostrifikaciju

77650 pregleda 180 reakcija 59 komentar(a)
Ministarstvo prosvjete, nauka i inovacija, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ministarstvo prosvjete, nauka i inovacija, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 20.11.2023. 13:58h

Ministarstvo prosvjete, nauka i inovacija danas je podnijelo novu krivičnu prijavu osnovnom državnom tužiocu u Podgorici zbog osnovane sumnje da je još jedna osoba dostavila lažnu diplomu, saznaju "Vijesti".

Prijava je podnijeta protiv osobe sa inicijalima A. Č.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o visokoškolskoj obrazovnoj ispravi, koja je nedavno Ministarstvu, na čijem je čelu Anđela Jakšić Stojanović, stigla na nostrifikaciju.

Jakšić Stojanović
Jakšić Stojanovićfoto: Pokret Evropa sad

"Ministarstvo je ODT Podgorica podnijelo krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je lice dostavilo lažnu i neistinitu obrazovnu ispravu i na taj način izvršilo krivično djelo falsifikovanje isprave iz člana 412 Krivičnog zakonika", kazali su "Vijestima" nezvanično iz Ministarstva prosvjete, nauka i inovacija.

Višemjesečno istraživanje "Vijesti" pokazalo je da pomoćnica direktora Instituta za javno zdravlje Miljana Pavličić godinama radi u toj važnoj ustanovi sa falsifikovanim obrazovnim ispravama.

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija zvanično je saopštilo da su nadležni u tom ministarstvu danas podnijeli krivičnu prijavu osnovnom državnom tužiocu u Podgorici zbog osnovane sumnje da je A. Č. u postupku priznavanja inostrane obrazovne isprave dostavio/la nevjerodostojnu obrazovnu ispravu.

"Odlučujući po podnijetom zahtjevu za priznavanje inostrane isprave o stečenom visokom obrazovanju, nadležna visokoškolska ustanova utvrdila je da priložena isprava nije izdata u toj ustanovi i da ista nije vjerodostojna zbog čega se osnovano sumnja da je A. Č. počinio/la krivično djelo falsifikovanje isprave iz čl. 412 Krivičnog zakonika Crne Gore", ističe se u saopštenju.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija su dodali da će i ubuduće nastaviti sa ovom praksom.

"Od nadležnih organa očekujemo da, u okviru svojih ovlašćenja i nadležnosti, preduzmu sve mjere i radnje neophodne za utvrđivanje navoda iz prijave i da na taj način zajednički damo adekvatan institucionalni i sistemski odgovor na zloupotrebu obrazovnih isprava", poručili su.

Bonus video: