MUP podiže operativnu spremnost zbog najave ZHMS o obilnim padavinama u utorak

"Prema prognostičkom materijalu, krajem dana i tokom noći, intenzitet padavina će oslabiti, duvaće jak, na udare i veoma jak vjetar, južnih smjerova, dok će more biti talasasto do jače talasasto"

4296 pregleda 0 komentar(a)
Ministarstvo unutrašnjih poslova, Foto: Twitter.com/MupCg
Ministarstvo unutrašnjih poslova, Foto: Twitter.com/MupCg

Na osnovu izvještaja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) Crne Gore, Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a poslao je upozorenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spašavanja i ukazao na potrebu podizanja operativne spremnosti, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

"Prema informacijama Zavoda, najavljeno je da će u utorak 28. novembra, ciklon sa centrom na sjeveru Evrope usloviti nestabilne vremenske prilike na našem području. Najavljene su intenzivnije padavine, mjestimično pljuskovi i grmljavina, a lokalno i kratkotrajne vremenske nepogode. Prema prognostičkom materijalu, krajem dana i tokom noći, intenzitet padavina će oslabiti, duvaće jak, na udare i veoma jak vjetar, južnih smjerova, dok će more biti talasasto do jače talasasto", naveli su iz MUP-a.

Kako su kazali, za petak i subotu se ponovo očekuju intenzivnije padavine i jak južni vjetar.

"Kao posljedica obilne kiše lokalno su mogući kratkotrajni problemi sa obilnom količinom vode - flashflood efekti, posebno u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica koje presjecaju planinske kosine. Ova meteorološka situcija može ozbiljno da ometa svakodnevne redovne rutinske aktivnosti", stoji u saopštenbju MUP-a.

Bonus video: