Rajnke: Ulcinj je na dobrom putu da postane razvijena opština

2673 pregleda 5 komentar(a)
Rajnke sa čelnicima ulcinjske Opštine, Foto: Opština Ulcinj
Rajnke sa čelnicima ulcinjske Opštine, Foto: Opština Ulcinj

Opština Ulcinj je na dobrom putu da postane razvijena opština i ima podršku Američke ambasade za ukupni demokratski razvoj, kazala je ambasadorka SAD-a Džudi Rajzing Rajnke.

Ona je juče boravila u posjeti Ulcinju, saopšteno je iz te Opštine.

"Juče smo imali posebnu čast da dočekamo ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država, njenu Ekselenciju gđu. Džudi Rajzing Rajnke. Opština Ulcinj ima tradicionalno odlične odnose sa Američkom ambasadom u Crnoj Gori i radićemo na tome da i ubuduće tako bude. Tome doprinosi i potpisivanje bratimljenja izmedju opštine Ulcinj i Staten Islanda u Njujorku, kao i sve učestalija komunikacija sa kredibilnim američkim investitorima koji su spremni da ulažu u Ulcinj i Crnu Goru", navodi se u saopštenju.

"Tokom razgovora upoznali smo njenu ekselenciju sa postignutim rezultatima na polju finansija, reformama i konkretnim rezultatima u lokalnoj samoupravi. Takođe smo se dotakli i ulaganja na različitim poljima u opštini Ulcinj, sa posebnim osvrtom na infrastrukturu grada koje imaju istorijski karakter. Njena ekselencija gđa. Rajzing Rajnke navodi da je Opština Ulcinj na dobrom putu da postane razvijena opština i da ima podršku Američke ambasade za ukupni demokratski razvoj", piše u saopštenju.

"Opština Ulcinj će nastaviti da njeguje najbolje moguće odnose sa Američkom ambasadom u Crnoj Gori i zahvaljujemo se njenoj ekselenciji gospođi Rajnke na produktivnoj posjeti Ulcinju, kao i naporima koje ulaže za pomoć i podršku našoj Opštini", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: