Kolašin: Postavljena prva interaktivna tabla na Trgu boraca

Interaktivnu tablu, kako kažu u TO Kolašin, obezbijedilo je Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera

2879 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Prva interaktivna tabla (ekran) - totem, na kojoj će se ubudući moći naći sve bitne informacija vezane za kolašinsku turističku ponudu, postavljen je na Trgu boraca u tom gradu.

Kako je "Vijestima" rečeno u turističkoj organizaciji (TO) savremeno softversko rešenje omogućiće informisanje posjetilaca o kompletnoj ponudi grada, uključujući i servisne informacije, te informacije o gastronomskoj ponudi, prirodnim i kulturno-istorijskim znamenitostima, aktivnostima...Za sada, dok traje nedogradnja sistema, na tabli je moguće vidjeti atraktivni promotvni spot TO kojim su predstavljene prirodne ljepote grada i okoline.

Korisnici će u uskoro, dodirima ekrana, moći doći do sadržaja koji ih zanima. Slični totemi u nekim drugim gradovima, mogu da rade nesmetano u svim vremenskim uslovima, a omogućavaju laku i brzu pretragu informacija na više jezika.

Interaktivnu tablu, kako kažu u TO, obezbijedilo je Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.

Kolašinska lokalna uprava odlučila se da totem postavi na zelenoj površini, to jest, na rubu jedinog gradskog mini parka, pa je predhodnih dana i na tom mjestu betonirano postolje. S obzirom da je postavlje iza nižeg kamenog zida (ograde), koji odvaja travnati dio od ostataka trga, budući korisnici će biti prinuđeni da, kako bi koristili interaktivnu tablu, iskorače na zid, a potom i zgaze na zelenu površinu.

No, kako nezvanično objašnjavaju u Opštini, to rješenje je odabrano, jer za rad totema treba lokacija koja ima pristup internetu i napajanje strujom.

Bonus video: