Dukaj: Kroz stvaranje savremene i efikasne elektronske uprave trudimo se da digitalizujemo poslovne i društvene procese

"Prepoznali smo značaj i vrijednost same digitalne transformacije i nastojimo da ovaj koncept unaprijedimo i u potpunosti promovišemo",kazao je Dukaj.

3630 pregleda 2 komentar(a)
Dukaj i Neđeši, Foto: Ministarstvo javne uprave
Dukaj i Neđeši, Foto: Ministarstvo javne uprave

Kroz stvaranje jedne savremene i efikasne elektronske uprave, trudimo se da digitalizujemo sve poslovne i društvene procese, kazao je ministar javne uprave Maraš Dukaj.

On je to kazao na sastanku sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori, Jožefom Neđešijem.

Dukaj se, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, zahvalio na podršci Mađarske i ambasadora upoznao sa prioritetima u radu Ministarstva na čijem je čelu.

"Reforma javne uprave, digitalizacija i sajber bezbjednost procesi koji se moraju razvijati istovremeno, jer su neodvojivi i veoma važni za nesmetano funkcionisanje države. Prepoznali smo značaj i vrijednost same digitalne transformacije i nastojimo da ovaj koncept unaprijedimo i u potpunosti promovišemo",kazao je Dukaj.

On je istekao da su mađarska iskustva u oblasti digitalizacija javnih usluga dobar primjer, te da u narednom periodu, kako je kazao, treba uspostaviti modele saradnje i razmjene iskustava na planu unapređenja kvaliteta javnih usluga, modernizacije i inovacije u javnom sektoru.

Neđeši je, kako su kazali iz Ministarstva, istakao da je mađarska spremna da u svakom trenutku Crnoj Gori, kao prijateljskoj zemlji sa kojom gaji dugogodišnje dobre bilateralne odnose, pruži ekspertsku i svaku drugu vrstu podrške u procesu reforme javne uprave.

"Mađarska če nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u daljem procesu evropskih integracija", dodao je Neđeši.

Iz Ministarstva su pojasnili da je tokom sastanka konstatovano da postoji značajan prostor za unapređenje saradnje u oblastima digitalizacije i sajber bezbjednost u kojima, kako su kazali, dvije zemlje u kontinuitetu ostvaruju kvalitetne i obostrano važne partnerske odnose.

Bonus video: