Sukić na čelu Omladinskog kluba u Baru, Roganović administratorka

Najavljene brojne nove aktivnosti za mlade u Baru

4085 pregleda 1 komentar(a)
Panorama Bara, Foto: shutterstock
Panorama Bara, Foto: shutterstock

Enesa Sukić nova je koordinatorka Omladinskog kluba u Baru (OKB), a nova administratorka je Lidija Roganović.

Omladinski klub je prostor namijenjen mladima, koji je osnovalo Ministarstvo sporta i mladih, u saradnji sa Opštinom Bar.

Sukić kaže da je, prije nego je postala koordinatorka OKB, dolazila kao učesnica na radionice koje su se realizovale u klubu.

“Omladinski klub nastoji ka tome da se u njemu sprovode kako edukativne tako i rekreativne radionice. Tim povodom smo sprovodili radionice kao što su “Misli preko ekrana”, gde su se mladi upoznali sa grafičkim dizajnom, “Music revolution”, gdje su imali priliku da se upoznaju sa kontrolorom kao i nekim koracima iz plesnog sveta”, ispričala je Sukić.

Dodala je i aktivnosti poput “Gradovi budućnosti: Utopija ili realnost” kada su mladi otključavali i upoznavali svoju kreativnost, “Ples sa vatrom”, uz pomoć radionice “Raw okoline” uvidjeli su svijet fotografije kao i psihološke radionice u kojima su učili o aktuelnim temama poput poremećaja pažnje.

“Trenutno se sprovodi i projekat Zajednica je komunikacija - program osnaživanja lokalnih omladinskih servisa koji se sprovodi u Omladinskim centrima u Podgorici, Cetinju, Baru i Kotoru. Projekat je usmjeren je ka jačanju omladinskih servisa i osnaživanju omladinskih radnica i radnika. U budućnosti će se nastavljati praksa sa raznovrsnim programima koji će pokrivati radionice o mentalnom zdravlju, zbližavanju mladih, unapređivanju njihovog znanja”, kazala je Sukić.

Ona misli da je najveća prepreka u radu OKB upoznavanje mladih sa postojanjem i radom kluba. Mnogo mladih ne zna za taj prostor, te moraju raditi na njegovom promovisanju.

Bonus video: