Krivolovci udarili u plovilo nadzornika Skadarskog jezera, nije bilo povrijeđenih

Nadzornici Službe zaštite NP Skadarsko jezero znaju identitet osoba koje su ih tokom potjere udarili i spriječili ih da izvrše službeni radnju

40222 pregleda 491 reakcija 28 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

U plovilo nadzornika Skadarskog jezera danas su svojim plovilom udarili krivolovci koje su službenici Nacionalnog parka Skadarsko jezero pokušavali da zaustave i kontrolišu, saznaju Vijesti.

Prema istim informacijama, nadzornici Službe zaštite NP Skadarsko jezero znaju identitet osoba koje su ih tokom potjere udarili i spriječili ih da izvrše službeni radnju.

U incidentu u rejonu Plavnice nije bilo povrijeđenih.

Šef službe zaštite NP Skadarsko jezero, Vuk Saičić, kazao je za "Vijesti" da su krivolovce pokušali da sustignu vodom, ali i zaustave sa kopna, ali da se plovilo nije zaustavljalo.

"Isto plovilo primjetili smo i prije dva dana, a danas smo sa dvije pozicije pokušali da ih zaustavimo i kontrolišemo. Kada ih je ekipa koja je bila u službenom plovilu sustigla na izlazu iz rejona Plavnica, okrenuli su svoje plovilo, udarili u naše i pobjegli. Pronašli smo odbačeni sondu. Zabrinjavajuće je to što nam ni danas Plovna jedinica Uprave policije nije pružila asistenciju, uz obrazloženje da imaju konkretan zadatak", kazao je Saičić.

Bonus video: