Mali Novljani nagrađeni na konkursu UNESCO

Direktorica vrtića Tanja Dulić ističe da “nije mala stvar ostvariti ovakav uspjeh i zato sam veoma ponosna i zadovoljna”
51 pregleda 0 komentar(a)
Vrtić, Foto: “Naša radost“
Vrtić, Foto: “Naša radost“
Ažurirano: 29.06.2017. 12:52h

“Dječiji svijet – kuća ljubavi i nade za sve” naziv je rad djece iz hercegnovskog vrtića “Naša radost“ koji su na globalnom umjetničkom konkursu UNESCO mreže pridruženih škola” Otvorimo srca i umove za izbjeglice",osvojili drugo mjesto u predškolskoj kategoriji.

Nagrađeni rad djelo je petogošnjaka Ivane Kovačević, Mitra Kokota, Toma Vuksanovića, Vladane Vlaović, Anastasije Bajčetić, Teodore Ćetković, Sofije Knežević, Pavla Čvorovića, Anje Sladović i sedmogišnje Anđele Krsmanović. Izvanrednim mališanima mentorka je bila vaspitačica Ivana Dabović-Banović.

Direktorica vrtića Tanja Dulić ističe da “nije mala stvar ostvariti ovakav uspjeh i zato sam veoma ponosna i zadovoljna”.

Vaspitačica Ivana i njena koleginica Vesna Jančić, prisustvovaće svečanoj ceremoniji dodjele nagrada u sjedištu organizacije UNESCO u Parizu 6. i 7. jula, na kojoj će primiti novčanu nagradu u iznosu od 1 500 američkih dolara za kupovinu opreme i obrazovnih materijala za vrtić. Tom prilikom biće organizovana i izložba svih pobjedničkih radova. Organizator konkursa je UNESCO u saradnji sa Centrom za toleranciju, psihologiju i obrazovanje iz Moskve, a pravo na učešće su imale obrazovne ustanove UNESCO mreže pridruženih škola (UNESCO ASPnet).

Bonus video: