Barani pomažu humanitarcu: Sada pomoć treba Efoviću

Ta oprema, kako su pisale ”Vijesti” ranije, obezbijeđena je donacijom Ambasade Njemačke na inicijativu bivše ambasadorke Gudrun Štajnaker koja je podržavala misiju “Humanitane familije
76 pregleda 0 komentar(a)
požar Bar
požar Bar
Ažurirano: 06.02.2017. 20:29h

U požaru koji je u ranim jutarnjim satima 14. januara na Velikom Pijesku izbio u porodičnoj kući poznatog humanitarnog radnika Alena Efovića koji živi i radi u Parizu, u potpunosti je uništeno prizemlje ove jednospratnice, a veliku štetu pretrpio je i sprat kuće.

Time je ujedno bez svog doma ostala i čuvena barska NVO “Humanitarna familija“ kojom predsjedava Efović, a koja je širom regiona poznata po tome što već deset godina dva puta godišnje na Velikom Pijesku obezbjeđuje besplatno desetodnevno ljetovanje za preko 150 djece sa smetnjama u razvoju iz ex Yu država.

Kako je vještačenjem utvrđeno, zbog visokog napona od nestanka i naglog dolaska struje, eksplodirao je televizor i zapalio prizemlje, a plamena stihija je pored jednog auta i namještaja u ovom dijelu objekta uništila kompletan kuhinjski mobilijar korišćen za pripremanje hrane za štićenike “Humanitarne familije”.

Ta oprema, kako su pisale ”Vijesti” ranije, obezbijeđena je donacijom Ambasade Njemačke na inicijativu bivše ambasadorke Gudrun Štajnaker koja je podržavala misiju “Humanitane familije”.

Efović koji čitavog života pomaže drugima, u trenucima velike muke nije ostao sam: lokalna zajednica se angažovala i pritekla mu u pomoć. Turistička organizacija Bar i Radio Bar pokrenuli su akciju prikupljanja pomoći za opravku kuće, a direktor preduzeća “Kalamper DOO” Elvir Eki Kalamperović odmah je poslao inženjere firme da pregledaju kuću i urade projekat sanacije.

“Ovaj čovjek je svojom plemenitošću apsolutno zaslužio da mu svi pomognemo, jer time pomažemo i “Humanitarnoj familiji” i toj djeci koja ovdje dolaze da kao i njihovi vršnjaci uživaju na moru. Sada se čeka izvještaj vještaka i osiguranja, prve procjene štete su preko 85.000 eura. Naš doprinos akciji je radna snaga preduzeća. Naši radnici će obaviti radove na elektro i vodovodnim instalacijama, bravariji, malterisanju fasade, unutrašnjoj stolariji i keramici. Uključićemo i sve zainteresovane koji žele da pomognu, a koji se već javljaju, “Rašketić Company” se prva javila, očekujemo i da naši dobavljači građevinskog materijala pomognu donacijom u građi i djelovima - kazao je za “Vijesti” Kalamperović.

Svi koji žele da učestvuju u ovoj plemenitoj akciji mogu to uraditi uplatom na žiro-račun 510-38741-23 kod Crnogorske komercijalne banke, na ime “Humanitarna familija” Alen Efović.

Bonus video: