Rakčevićevom preduzeću 36,9 odsto kapitala u beogradskom "Recreatoursu"

Ugovor o prodaji potpisan je danas u Ministarstvu privrede Srbije
156 pregleda 0 komentar(a)
Vile Oliva, Foto: Vuk Lajović
Vile Oliva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 26.11.2018. 17:57h

Država Srbija prodala je Hotelsko-turističkom preduzeću (HTP) "Vile Oliva" iz Petrovca 36,9 odsto kapitala u beogradskoj kompaniji "Recreatours".

Vlasnik preduzeća "Vile Oliva" je podgorički biznismen Žarko Rakčević, a posao je sklopljen za 3,77 miliona eura

Ugovor o prodaji potpisan je danas u Ministarstvu privrede Srbije, prenosi Tanjug.

U vlasništvu Republike Srbije bilo je 26,13 odsto ukupnog kapitala "Recreatoursa", 5,80 odsto u vlasništvu Akcionarskog fonda AD Beograd i 4,99 odsto u vlasništvu Narodne banke Srbije.

Preduzeće "Vile Oliva" bilo je jedino koji se javilo na poziv za javno nadmetanje za kupovinu 36,9 odsto kapitala "Recreatoursa" po početnoj cijeni u iznosu od 50 odsto procijenjene vrijednosti kapitala.

Kako se navodi na sajtu srpskog Ministarstva privrede, prije zaključenja ugovora o prodaji to ministarstvo je pribavilo mišljenje od Ministarstva finansija - Uprave za sprečavanje pranja novca, o nepostojanju smetnji na strani kupca za zaključenje Ugovora.

Javni poziv za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje 36,9 odsto ukupnog kapitala "Recreatoursa" objavljen je 1. oktobra 2018. godine, a krajnji rok za dostavljanje prijava bio je 29. oktobar 2018. godine do 15 sati.

Bonus video: