Radnici TV Budve za 13. rođendan poželjeli da direktoru vide leđa

Radnici traže i smjenu menadžmenta te medijske kuće i isplatu triju zaostalih zarada.
186 pregleda 0 komentar(a)
TV Budva, Foto: Vuk Lajović
TV Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 16.06.2011. 17:05h

Na dan kada obilježavaju 13 godina postojanja, radnici Televizije Budva, koji već mjesec i po dana štrajkuju, uputili su nove zahtjeve Opštini Budva, tražeći hitnu smjenu direktora i menadžmenta te medijske kuće, te isplatu triju zaostalih zarada.

Nakon što na programu prve primorske televizije već 45 dana stoji upozorenje da su u štrajku, te kako njihovi raniji zahtjevi za isplatu šest zaostalih zarada, toplih obroka, regresa i 29 doprnosa na zarade nije urodio plodom, poslije razgovora sa čelnim ljudima Unije samostalnih sindikata, sindikalna organizacija TV Budva je uputila nove zahtjeve.

Osim smjene direktora, radnici okupljeni oko sindikalne organizacije pri USSCG traže i smjenu petočlanog Savjeta te medijske kuće, dok upravni odbor Televizije odavno ne postoji.

“Imali smo razgovor sa predsjednikom USSCG Srđom Kekovićem i dogovorili se da izmijenimo zahtjeve. Oni će da dogovore sastanak sa rukovodstvom Opštine, kako bi započeli pregovore oko ispunjenja naših uslova za nastavak rada”, kazao je predsjednik sindikalne organizacije Njegoslav Milošević.

On je ponovio da će tokom štrajka i dalje na programu televizije biti desetominutna informativna emisija “Polis”, te da će se emitovati reklame i oglasi.

“Zahtijevamo smjenu aktuelnog rukovodstva, direktora i menadžmenta, hitno analiziranje stanja i donošenje pismenog plana za izlazak iz krize u kojoj se TV Budva nalazi. Tražimo i hitnu isplatu minimum tri zaostale plate, pismenu garanciju o dinamici isplate preostalih plata, te isplatu svih regresa i 29 doprinosa.

Zahtijevamo i organizaciju rada u trenutno dezorganizovanom kolektivu, kao i sredstva za održavanje i opravku tehnike, što bi omogućilo uslove za rad koji trenutno ne postoje”, naveo je Milošević pismene zahtjeve upućene Opštini.

Televizija Budva, koja već dvije i po godine posrće u poslovanju, prije pola godine doživjela je potpuni kolaps, a osim neisplaćenih zarada, neispravne tehnike, zaposleni nemaju ni osnovne uslove za rad, od telefona, interneta do vozila.

Opština Budva je još ranije saopštila da rješenje problema vidi kroz smanjenje oko 20 radnika, kroz program tehnoloških viškova i otpremnina.

Bonus video: