Pokret Evropa sad: Damjanović da podnese ostavku

"Očigledno je da slučajni ministar Damjanović mora odmah da podnese ostavku i resor finansija prepusti nekome ko, za razliku od njega, želi, umije i može da građanima donosi dobre vijesti"

13751 pregleda 92 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Pokret Evropa sad pozvao je ministra finansija aleksandra Damjanovića da podnese ostavku.

Iz pokreta čiji su osnivači bivši ministri finansija i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović, tvrde da Damjanović "nije sposoban da vodi javne finansije".

"Današnji nastup slučajnog ministra finansija Aleksandra Damjanovića na sjednici Vlade jasno pokazuje kakve rezultate može da proizvede lična sujeta u kombinaciji s potpunim neznanjem i nesposobnošću da se vode javne finansije. Naime, kako je moguće da ministar Đurović insistira da je aktuelna turistička sezona bolja nego 2019. godine, a Damjanović prognozira deficit od 400 miliona, čime najavljuje deficite u julu, avgustu i septembru, kada su prihodi inače najveći, što je jedini način da dođe do tako projektovane brojke? Damjanović odlično zna, a mi koristimo priliku da podsjetimo građane, da je, prema zvaničnim podacima nadležnih institucija, za prvih šest mjeseci primjene programa "Evropa sad" povećana neto zarada za preko 30%, da je broj zaposlenih uvećan za 15 hiljada, da su prihodi budžeta uvećani za 135 miliona, budžetski deficit sveden na svega 33 miliona (što je 79,4% manje nego prošle godine), a poreska disciplina poboljšana kroz veći broj predatih poreskih prijava", navodi se u saopštenju Pokreta Evropa sad.

Navode i da umjesto da Damjanović "tako sjajne rezultate unaprijedi tokom svog kratkrotrajnog mandata, je samo iskoristio priliku da se predstavi kao sitni politikant".

"Koji nije u stanju da kompetentno upravlja finansijama Crne Gore, ali je zato itekako u stanju da fabrikuje prazne priče i namjerno srozava finansijski sistem, u niskom pokušaju da kompromituje program, koji je po prvi put u posljednjih nekoliko decenija, drastično poboljšao standard građana i ozdravio javne finansije. U svakom slučaju, očigledno je da slučajni ministar Damjanović mora odmah da podnese ostavku i resor finansija prepusti nekome ko, za razliku od njega, želi, umije i može da građanima donosi dobre vijesti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: