Dukley marina: Optužbe Rađenovića lažne, cijene komunalnih vezova u Luci Budva formira Morsko dobro

"Javnost treba da zna da je prvobitna predložena cijena od strane Morskog Dobra bila za barke do 5 metara 300 eura plus PDV, i da smo samostalno smanjili tu cijenu na čak 250 eura plus PDV", navodi se u saopštenju

9556 pregleda 17 komentar(a)
Detalj iz Budve, Foto: Vuk Lajović
Detalj iz Budve, Foto: Vuk Lajović

Kompanija Dukley marina je saopštila da se nad njom vrši pravno nasilje i da su optužbe da su oni formirali cijene komunalnih vezova u Luci Budva, lažne.

To su poručili povodom današnje izjave predsjednika Upravnog odbora JP Morsko dobro (JPMD) Blaža Rađenovića, koji je kazao da zbog opštinskog preuzimanja Luke Budva "više nećemo doći u situaciju da cijena komunalnog veza bude koliko je bila do sada".

"Na žalost svjedočimo i teškim lažnim optužbama, poslednju u nizu je iznio Rađenović koji je insinuirao da su cijene komunalnih vezova formirane od strane nas i da su previsoke", navodi se u saopštenju Dukley marine.

Kako kažu, "ovo je apsolutna neistina jer visinu naknada komunalnih vezova predlaže, a zatim i odobrava isključivo JPMD. U skladu sa tim, aktuelne cijene su propisane od strane JPMD, na čijem čelu je isti Rađenović".

Iz Dukley Marine tvrde da su isključivo smanjivali cijene koje je odredilo JP Morsko Dobro.

Navode da su odobrili niz popusta i benefita za korisnike komunalnih vezova, među njima, "popust 10 odsto na osnovu članske karte ribarskih udruženja Širun, Tuna i Delfin kao i popust od 20 odsto za sva plovila koja su registrovana za ribarenje".

Dodaju i da su odobrili "popust od 30 odsto za penzionere, 50 odsto za drvene barke i druge benefite u vidu zimovika unutar marine, besplatne dizalica usljed štete i slično".

"Javnost treba da zna da je prvobitna predložena cijena od strane Morskog Dobra bila za barke do 5 metara 300 eura plus PDV, i da smo samostalno smanjili tu cijenu na čak 250 eura plus PDV", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: