Zbog Radovića inspekcija ponovo sa 1.000 eura kaznila "To Montenegro"

Iz Uprave za inspekcijske poslove kazali da nema zakonskog osnova za kažnjavanje predsjednika odbora direktora Pavla Ljesara

9251 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Air Montenegro
Foto: Air Montenegro

Uprava za inspekcijske poslove (UIP) kaznila je sa 1.000 eura kompaniju "To Montenegro", jer nacionalni avio-prevoznik nije otklonio nepravilnosti u vezi nezakonitog zapošljavanja Saše Radovića na poziciju izvršnog direktora.

"Inspektor je donio zaključak kojim je subjekta nadzora To Montenegro kaznio 1.000 eura, zbog nepostupanja po rješenju inspekcije. Inspektor je cijenio da nema zakonskog osnova za kažnjavanje predsjednika odbora direktora (Pavla Ljesara) subjekta nadzora", rečeno je "Vijestima iz UIP-a.

Maksimalna moguća kazna za nepostupanje po rješenju inspekcije je 5.000 eura.

Iz UIP su ranije naveli da ako kompanija ne uplati kaznu u roku koji bude ostavljen, inspektor će zaključak poslati Centralnoj banci Crne Gore na sprovođenje.

"Međutim, ukoliko subjekt nadzora izjavi žalbu na zaključak o novčanom kažnjavanju, inspektor ne može sprovesti zaključak sve dok drugostepeni organ - Ministarstvo rada i socijalnog staranja ne odluči po žalbi", kazali su iz UIP.

Inspekcija rada je ranije utvrdila da je Radović u decembru nezakonito izabran na tu funkciju i već kaznila kompaniju sa hiljadu eura, a tada je kažnjen i predsjednik odbora Pavle Ljesar sa 100 eura. Radović je 2021. godine uzeo otpremninu od “Budvanske rivijere” od 76.000 eura, a prema zakonu u narednih pet godina se ne može ponovo zaposliti u državnim preduzećima, osim ako ne vrati cijeli iznos otpremnine.

U međuvremenu, kompanija "To Montenegro" je raspisala konkurs za izbor novog izvršnog direktora.

Bonus video: