Počela trajna sanacija lokaliteta Sokolovine na putu Mojkovac - Đurđevića Tara, Abazović obišao radove

Abazović je naveo da ovaj putni pravac osim značaja za lokalno stanovništvo ima i veliki turistički značaj za rafting turizam

6380 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Dritan Abazović, zajedno sa predsjednikom Opštine Mojkovac Veskom Delićem, potpredsjednikom Ivanom Ašaninom i direktorom Uprave za saobraćaj Radomirom Vuksanovićem obišao je lokalitet Sokolovine, na putu Mojkovac - Đurđevića Tara, čime je najavljen početak radova, saopšteno je iz kabineta premijera.

Abazović je naveo da ovaj putni pravac osim značaja za lokalno stanovništvo ima i veliki turistički značaj za rafting turizam.

"Radovi će tokom ljeta biti organizovani tako da ne ometaju turističku sezonu, a od septembra krećemo mnogo dinamičnije. Nadamo se da će ovo biti rješenje da trajno obezbijedimo da ovaj putni pravac normalno funkcioniše”, kazao je Abazović.

Predsjednik Opštine Mojkovac Vesko Delić je istakao da će se izgradnjom galerije u Sokolovini riješiti višedecenijski problem ovog kraja i da će se u nekoliko narednih godina vidjeti koliko je bilo opravdano investirati u ovaj projekat i koliki je problem riješen.

Direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vukasanović je kazao da je vrijednost projekta nešto preko 10 miliona eura.

"Predviđena je izgradnje četiri galerije dužine 330 metara. Izvođač radova je kompanija Intermost iz Podgorice”, kazao je Vuksanović.

Rekonstrukcija predmetne dionice podrazumjeva izmjenu postojeće geometrije u situacionom planu u cilju poboljšanja bezbjednosti i sigurnosti saobraćaja.

Bonus video: