Izvještaji o javnim finansijama će ići diplomatsko-konzularnim predstavništvima

"Da bismo preduprijedili neke pokušaje da se kroz spinove jednom broju predstavnika diplomatske mreže u zemlji serviraju potpuno netačne informacije i da se traži alibi za politička dešavanja, u ovim stvarima", kazao je ministar finansija

9021 pregleda 8 komentar(a)
Damjanović, Foto: Printscreen YouTube
Damjanović, Foto: Printscreen YouTube

Ministarstvo finansija planira pripremu informacija i obavještavanje diplomatsko-konzularnih predstavništava u Crnoj Gori i međunarodnih institucija o stanju javnih finansija.

To je na današnjoj sjednici Vlade kazao ministar tog resora Aleksandar Damjanović, koji je naglasio da će se ovim potezom dati pravo stanje u javnim institucijama i pokazati otvorenost.

"Da bismo preduprijedili neke pokušaje da se kroz spinove jednom broju predstavnika diplomatske mreže u zemlji serviraju potpuno netačne informacije i da se traži alibi za politička dešavanja, u ovim stvarima", kazao je Damjanović.

On je kazao da misli da bi bilo dobro da osim Vladinog usvajanja informacija, iste na pravi način proslijede međunarodnim finansijskim institucijama.

Premijer Dritan Abazović je kazao da je saglasan i ponovio da u državnoj kasi ima 190 miliona eura. On je naglasio da je turistička sezona ispunila njihova očekivanja i da očekuju da će biti rekordna.

On je ponovio da je 43. Vlada ona koja je najmanje zadužila Crnu Goru od nezavisnosti i da stanje javnog duga na nivou od 58 odsto, u državi nije bilo posljednjih 15 godina.

"Ovo su činjenice, sve ostalo može da bude predmet politike, diskusije i spinova", dodao je Abazović.

Bonus video: