Damjanović se sastao sa potencijalnim investitorima iz Kazahstana: Zainteresovani za ulcinjsku Solanu

"Imajući u vidu da je današnja koordinacija tek inicijalni razgovor o potencijalnoj investiciji, na sastanku je dogovoreno da se kroz buduću komunikaciju i razmjenu podataka, konkretizuje potencijalna ponuda kazahstanskog investitora"

4935 pregleda 3 komentar(a)
Damjanović sa predstavnicima kazahstanske kompanije, Foto: Ministarstvo finansija
Damjanović sa predstavnicima kazahstanske kompanije, Foto: Ministarstvo finansija

Ministar finansija Aleksandar Damjanović sa timom, sastao se danas sa menadžmentom vodeće kompanije za proizvodnju soli u Kazahstanu "Araltuz", na čelu sa članom Borda direktora Džim Kokreinom, kako bi razgovarali o mogućnostima investiranja pomenute kompanije u pokretanje proizvodnje soli u ulcinjskoj Solani "Bajo Sekulić", saopšteno je iz Ministarstva finansija (MF).

"Prezentujući poslovanje "Araltuza", Kokrein je istakao da je riječ o kompaniji koja ima stogodišnju tradiciju proizvodnje soli, čiji je kvalitet prepoznat liderskom pozicijom na teritoriji Kazahstana, ali i izvozom u zemlje tamošnjeg regiona i baltičkih zemalja. Poslovna vizija kompanije jeste širenje na perspektivna tržišta uz očuvanje najvećih ekoloških standarda, zbog čega je ulcinjska Solana, kako je istakao, značajna poslovna prilika za investiranje", navodi se u saopštenju MF-a.

Damjanović je poručio da je Solana u Ulcinju decenijama bila crnogorski brend, te da svi napori i pokušaji ponovnog pokretanja proizvodnje soli i adekvatne valorizacije tog područja zavređuju pažnju Vlade i partnerski odnos svih uključenih subjekata u iznalaženje najboljeg rješenja za ovu kompaniju.

"Imajući u vidu da je današnja koordinacija tek inicijalni razgovor o potencijalnoj investiciji, na sastanku je dogovoreno da se kroz buduću komunikaciju i razmjenu podataka, konkretizuje potencijalna ponuda kazahstanskog investitora", dodaje se.

"Sastanku u Ministarstvu finansija ispred kompanije "Araltuz" prisustvovali su i potpredsjednik Sektora za razvoj Sanzhar Ospankulov i šef Odjeljenja za modernizaciju Oleksii Zherebnykh, kao i predstavnici partnerskih kompanija "Araltuza" - "Salt Partners Ltd", odnosno predsjednik Vladimir M. Sedivy i direktorica Isabella Sedivy-Petro, kao i kompanije "Rimon Capital Ltd", direktor Marek Lorinc", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: