Sindikat Željezare: Vučinić nije fizički napadnut, od početka je imao našu podršku

Vučinić tvrdi da je fizički napadnut na zboru radnika, sindikat da je došlo do "verbalnog duela s obje strane"

11781 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Sindikat kompanije EPCG-Željezara Nikšić reagovao je na jučerašnje navode doskorašnjeg predsjednika Odbora direktora te kompanije Maksima Vučinića.

Tvrde da Vučinić nije fizički napadnut na zboru radnika, kako je juče kazao, ali i da su netačni njegovi navodi da nije imao podršku sindikata.

"Povodom saopštenja gospodina Vučinića da nije imao podršku sindikata i da je fizički napadnut od strane jednog našeg radnika, želimo da najoštrije demantujemo to saopštenje. Kao prvo, gospodin Vučinić je imao našu punu podršku od prvog dana otkad je stupio na funkciju predsjednika OD EPCG Željezara Nikšić, smatrajući da će sin našeg bivšeg predsjednika biti jedan od nas. Kako je vrijeme odmicalo, ta nada je polako umirala, a danas je definitivno i ugašena. Gospodine Vučiniću, na našu žalost, mi ne možemo da damo ostavku na naša radna mjesta, jer je to jedino što imamo. Mi nemamo stranku koja je nastala iz Željezare da odemo u to ime u Skupštinu, zahvaljujući radnicima Željezare", navodi se u saopštenju.

Kazali su da, i pored svega, pozivaju Vučinića da pokaže da je "za i uz radnike" i da se vrati da "zajedno podignemo Željezaru iz pepela, da to ne bude samo priča".

"Imaće i punu podršku i zagarantovanu bezbjednost, jer želimo svi u Crnoj Gori da znaju da nije bilo nikakvog fizičkog, već iskljucivo verbalnog duela s obje strane. Nijesu političari obespravljeni u Crnoj Gori od strane radnika, već je to do sada bilo obrnuto. Da li je problem što sindikat nije politički? Mi se iskreno nadamo da nije", navodi se u saopštenju", zaključuju.

Bonus video: