Spajić - Norman: Pred Crnom Gorom period izgradnje kapitalnih projekata

“Crna Gora je od međunarodne zajednice prepoznata kao faktor stabilnosti što se potvrđuje u potpunoj usaglašenosti sa vanjskom i bezbjednosnom poltikom Evropske unije, kao i kroz kontinuiranu podršku Ukrajini"

3761 pregleda 4 komentar(a)
Spajić i Norman, Foto: Vlada Crne Gore
Spajić i Norman, Foto: Vlada Crne Gore

Pred Crnom Gorom je period izgradnje kapitalnih infrastrukturnih projekata i daljeg privrednog rasta koji će biti održiv i oslonjen na evropske i evroatlantske vrijednosti, ocijenio je premijer Milojko Spajić.

On je upoznao nerezidentnog ambasadora Kanade u Crnoj Gori, Žila Normana sa, kako je kazao, važnim reformskim procesima koji imaju za cilj stvaranje uslova za ubrzan dalji razvoj Crne Gore.

“Nemamo vremena za čekanje. Pred Crnom Gorom je period izgradnje kapitalnih infrastrukturnih projekata i daljeg privrednog rasta koji će biti održiv i oslonjen na evropske i evroatlantske vrijednosti koje dijelimo sa našim partnerima”, poručio je Spajić.

Norman je kazao da je razvijena evropska Crna Gora faktor stabilnosti na Zapadnom Balkanu i pouzdan oslonac NATO-a u region, te dodao da Kanada podržava ambiciozne planove 44. Vlade u čijem fokusu su razvoj i bolji životni standard građana.

“Crna Gora je od međunarodne zajednice prepoznata kao faktor stabilnosti što se potvrđuje u potpunoj usaglašenosti sa vanjskom i bezbjednosnom poltikom Evropske unije, kao i kroz kontinuiranu podršku Ukrajini”, poručio je Norman.

On je naveo da na temeljima političke stabilnosti i jasne perspektive, postoji prostor za jačanje ekonomske saradnje dvije zemlje, te istakao zainteresovanost kanadskih kompanija da investiraju u Crnu Goru.

U tom kontekstu, Spajić je predstavio plan razvoja u narednom periodu i kazao da je Vlada otvorena za sve kredibilne investitore koji u Crnu Goru mogu donijeti ekspertizu posebno u oblasti saobraćaja, infrastrukture i energetike.

Sagovornici su ocijenili da je bolje povezana i razvijena Crna Gora interes i Evropske unije i NATO -a, te da je u pravcu ostvarivanja ciljeva važno unapređivati administrativne kapacitete i saradnju sa partnerskim zemljama.

Bonus video: