Incident u Tivtu: Osuđivani švercer droge psovao sve koji ne glasaju za DPS?

"Vijestima" je iz biračkih štabova opozicionih partija potvrđeno da se incident u Kalimanju desio na opisani način, kao i da predsjendica Biračkog odbora na biralištu broj 17, Gorica Nikšić (DPS) nije željela da ga zvanično unese u zapisnik, konstatujući samo ga je "glasački listić proglašen nevažećim" po zakonskoj proceduri
200 pregleda 0 komentar(a)
Izbori, glasanje, birači
Izbori, glasanje, birači
Ažurirano: 16.10.2016. 15:11h

Osuđivani međunarodni švercer narkotika Božidar Martinović napravio je danas nešto poslije 13 sati, sati na biralištu broj 17 u Tivtu, u prostorijama Muzičke škole u Kalimanju, incident kada je sa biračkog mjesta iznio svoj glasački listić.

On je, prema tvrdnjama svjedoka, potom počeo da galami i psuje sve "koji ne glasaju za DPS".

Veći incident ipak je spriječen, a birački odbor je Martinovićev glasački listić proglasio nevažećim.

Inače, Martinović je 2011. osuđen na osam godina zatvora zbopg šverca 36 kilograma kokaina koji je u Španiji zaplijenjen na trgovačkom brodu "DC Montrose" na kome je on bio upravitelj stroja.

Pored njega u istoj međunarodnoj policijskloj akciji "Big bang", tada su uhapšeni i Martinovićev sin Tomislav i Kotoranin Igor Božović.

U akciji razbijanja međunarodnog lanca šverca narkotika, tada su u koordinaciji sa Američkom agencijom za borbu protiv droge (DEA) i španskom policijom, učestvovale crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost i Uprava policije, kao i srpska policija.

Mlađi Martinović je zbog toga osuđen na tri, a Božović na pet godina zatvora.

"Vijestima" je iz biračkih štabova opozicionih partija potvrđeno da se incident u Kalimanju desio na opisani način, kao i da predsjendica Biračkog odbora na biralištu broj 17, Gorica Nikšić (DPS) nije željela da ga zvanično unese u zapisnik, konstatujući samo ga je "glasački listić proglašen nevažećim" po zakonskoj proceduri.

Predesjednik OIK Tivat Milentije Mandić kazao je da njima incident na biračkom mjestu broj 17 nije zvanično prijavljen, već da je od članova biračkog odbora usmeno obaviješten o tome, kao i da je Martinovićev glasačkli listić proglašen nevažećim jednoglasnom odlukom članova biračkog odbora.

"Prema onome što je meni rečeno, birač- starija muška osoba je došla na biračko mjesto, propisno je identifikovana i uručen joj je glasački listić. Birač je otišao iza paravana i glasno prokomentarisao da "ne vidi za koga bi ovdje glasao", nakon čega je odboru vratio glasački listić, a oni su ga konsenzusom, proglasili nevažećim i odvojili u poseban koverat. Nekon nekoliko minuta, isti čovjek se vratio na biralište i tražio da ipak glasa, na što su mu članovi biračkog odbora kazali da to ne može uraditi, jer je aparat za identifikaciju već evidentirao da je on glasao i zamolili ga da izađe sa birališta što je on i učinio", kazao je "Vijestima" Mandić.

Aktivisti Demokratske Crne Gore danas poslijepodne u Tivtu su kod birališta u Gradiošnicu gdje glasa većina pripadnika romske i egipćanske populacije u Tivtu, na djelu uhvatili aktivistu DPS i predsjednika Udruženja Egipćana Džafera Brahimimija kako biračima te nacionalnosti, dijeli novac.

Predsjednik OO Demokrata Tivta Vladimir Arsić potvrdio je "Vijestima" da su njihovi aktivisti od jutra držali na oku Brahimija i dokumentovali njegove aktivnosti, pa će protiv njega podnijeti krivičnu prijavu i obavijestiti Specijalno tužilaštvo.

Bonus video: