Ravnogorski pokret: Šabović može mirno da spava

72 pregleda 37 komentar(a)
Ivan Milošević, Foto: Privatna arhiva
Ivan Milošević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.05.2016. 12:33h

Poslanik SDP-a Džavid Šabović, njegovi sunarodnici i ostali pripadnici manjinskih naroda u Crnoj Gori mogu mirno da spavaju i ne treba da strahuju od pripadnika nedavno registrovanog Ravnogorskog pokreta, poručio je juče jedan od osnivača Pokreta Ivan Milošević.

To se navodi u reagovanju na tekst „Ko bi to opet da plaši manjinske narode četnicima?“, u kojem je poslanik kazao da registracija od strane MUP znači da se svi zločini Pokreta iz perioda Drugog svjetskog rata ozakonjuju i da se tim potezom manjinskim narodima dodatno utjeruje strah.

“Pokret nije organizovan da bi bilo koga plašio ili ne daj bože nekome prijetio, ali smatramo da je došlo vrijeme da se otvori Pandorina kutija ćutnje o komunističkom zločinu prema pripadnicima Jugoslovenske vojske u otadžbini (JVU-o) i likvidaciji generala Dragoljuba - Draže Mihailovića,” poručio je Milošević. Milošević ističe da je skoro 70 godina u Crnoj Gori vladala iskrivljena priča o četnicima koju su nametnuli komunisti, a koja, smatra on, u velikoj mjeri ne odgovara onome što se dešavalo od 1941-45.

Napomenuo je da je u redovima JVU-o tokom rata bilo i na hiljade muslimana.

“Čak su i neke vojne četničke jedinice u BiH bile isključivo sastavljene od naše braće muslimana,” navodi se u reagovanju.

Jedan od osnivača Pokreta poručio je poslaniku SDP-a da je strah od četnika posljednjih decenija širio doskorašnji koalicioni partner SDP-a - DPS.

“Oni su uspjeli da toliko iskarikiraju taj pojam da je on postao predmet sprdnje, pa bih vam savjetovao da taj strah o kome govorite razjasnite sa svojim dojučerašnjim političkim partnerima. Sa njime nikakve veze nema grupa ljudi koja se nalazi u sadašnjem Ravnogorskom pokretu,” kazao je Milošević.

Bonus video: