Pokret za Pljevlja osudio hapšenje Medojevića: To je stvarni državni udar

“Ovim hapšenjem režim je pokazao da u Crnoj Gori ne važe ni Ustav ni Zakon, nego da je gospodarova volja vrhovni zakon"
59 pregleda 2 komentar(a)
Premijerski sat, DF, Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Premijerski sat, DF, Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.11.2018. 14:37h

Pokret za Pljevlja osudio je hapšenje Nebojše Medojevića nazvavši to “stvarim državnim udarom jer jer je uhapšen narodni poslanik bez skidanja imuniteta u Skupštini Crne Gore”.

““Navodni državni udar, planiran u noći 16.oktobra 2016. godine bio je insceniran da se onemogući pobjeda opozicije na parlamentarnim izborima koji su održani toga dana, oslabi Demokratski front, u tom trenutku najjači opozicioni subjekt i ubrza prijem Crne Gore u NATO pakt. Nažalost, sva tri cilja su ostvarena prije svega zahvaljujući podršci Zapada, koji dozvoljava aktuelnom gospodaru Crne Gore, da primjenjuje i dozvoljena i nedozvoljena sredstva u cilju očuvanja vlasti. Sinoćno hapšenje poslanika Nebojše Medojevića, u gluvo doba noći, je stvarni državni udar, jer je uhapšen narodni poslanik bez skidanja imuniteta u Skupštini Crne Gore. Činjenica da je hapšenje uslijedilo samo desetak minuta nakon usvajanja sramne rezolucije povodom 100-godišnjice „Podgoričke skupštine“, dokaz je da je ista počela da djeluje odmah i prije objavljivanja u Službenom listu. Naime, pomenuta rezolucija samo je šlag na tortu ukupne antisrpske politike koja se vodi u Crnoj Gori. To što se gospodin Medojević ne izjašnjava kao Srbin pokazuje da progonu podliježu ne samo Srbi, već i oni koji se zalažu za srpsko-crnogorsko pomirenje”, stoji u saopštenju.

Na taj način, ističu u Pokretu nije degradiran I ponižen Medojević, nego funkcija poslanika i Parlamenta Crne Gore, koji bi trebalo da bude reprezent narodne volje iskazane na izborima.

“Ovim hapšenjem režim je pokazao da u Crnoj Gori ne važe ni Ustav ni Zakon, nego da je gospodarova volja vrhovni zakon. U ovom trenutku sve političke razlike među opizicionim strankama morale bi da se zaborave i da se stvori jedinstveni front protiv DPS-a i njegovih satelita. Poput ukrajinskog predsjednika Porošenka i naš Milošenko vodi politiku koja će neminovno uvesti Crnu Goru u sukobe, koji nikom nisu potrebni. Pokret za Pljevlja snažno osuđuje hapšenje poslanika Medojevića i traži od opozicije da bude jedinstvena u odbrani pravde i prava u Crnoj Gori, a od režima zahtijevamo da se dozove pameti i tako doprinese smirivanju političke situacije u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju Pokreta za Pljevlja.

Bonus video: