Đukanović: O nama će suditi javnost

Đukanović je rekao da neće pristati na „komunistički proces diferenciranja unutar DPS-a“
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.10.2013. 19:51h

Utvrđivanje političke odgovornosti u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) zbog afere Snimak završeno je parlamentarnom istragom, a dalje insistiranje na nastavku te priče bilo bi atak na kredibilnost insitucija, poručio je premijer Milo Đukanović.Đukanović je, odgovarajući na poslanička pitanja u parlamentu, ponovio da je afera pokrenuta od dijela opozicije i njima naklonjenih medija. Lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović pitao je da li će utvrditi političku odgovornost za aferu Snimak.„Ta afera predstavlja izazove za vladavinu prava i to nije pitanje odgovornosti jedne partije već države, a istraga Tužilaštva je veliki šamar demokratiji“, rekao je Pajović.Đukanović je kazao da se založio da se podrži formiranje Anketnog odbora, i da je DPS dao veliki doprinos radu tog tijela, “a nijedna od optužbi opozicije nije potkrijepljena argumentima koja bi dobila većinsku podršku poslanika“.„Rezultati tužilačke istrage su poznati. Nije bilo zloupotrebe državnih resursa, a uzroci poraza opozicije su na drugoj strani. Svako insistiranje na nastavak priče bilo bi atak na kredibilnost državnih insitucija“, rekao je Đukanović.

TV Vijesti, Jelena ĆorlukaOn smatra da su objavljivanje Izvještaja o napretku i lokalni izbori poslužili kao povod za zlonamjerno tumačenje i ponovno pokretanje te priče.„Na pitanje utvrđivanje političke odgovornosti parlamentarnom istragom je stavljena tačka“, rekao je Đukanović.Pajović je naveo da pitanje odgovornosti mora biti pokrenuto.„Vaši koalicioni partneri nijesu shvatili značaj zaključaka Anketnog odbora i to tijelo nije uradilo kompletan posao“, kazao je Pajović.Đukanović je rekao da je i on nezadovoljan izvještajem Anketnog odbora. „Trebalo je da stoji samo jedna rečenica - da nema nijednog argumenta za tvrdnje o zloupotrebi državnih resursa“, naveo je on.Đukanović je rekao da neće pristati na „komunistički proces diferenciranja unutar DPS-a“.„O nama će suditi crnogorska javnost na izborima a njihove sudove znamo – DPS na svakim izborima dobija 40 odsto podrške“, naveo je on.

Privatizacija KAP-a najbolje rješenje

Premijer Milo Đukanović je kazao da smatra da je privatizacija Kombinata aluminijuma bilo najbolje rješenje, i kazao da je i prije privatizacije fabrika bila u dugovima.

"Vlada je imala i ima stav u pogledu budućnosti KAP-a", poručio je Đukanović.

Đukanović se nije složio sa predsjednikom Socijalističke narodne partije Srđanom Milićem koji smatra da je ugovor o poravnanju štetan.

"Nakon donošenja zaključaka u Skupštini, Vlada je predano radila na preuzimanju akcija od CEAC-a. Zaključeno je da je arbitražni postupak preskup i dugotrajan. Vlada je zato predložila parlamentu da ona preuzme akcije. Naše mišljenje je i danas da su vladini zaključci najbolji i oni bi donijeli strateškog partnera fabrici. Vlada je predložila model i rješenje, a opstanak KAP-a je neizvjesniji nego ikada, jer zaključci vlade nijesu usvojeni”, ocijenio je Đukanović.

Galerija

Bonus video: