Perović: Nisam protiv religija, već protiv laži

On je pojasnio svoju tvrdnju da je "islam okupatorska religija" kazavši da se to odnosi na sve druge monoteističke religije, koje su širene ognjem, mačem i okupiranjem
173 pregleda 108 komentar(a)
Slavko Perović, Foto: Slavica Kosić
Slavko Perović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 19.08.2013. 15:31h

Lider Liberalnog saveza Crne Gore Slavko Perović je poručio reisu Islamske zajednice Rifat Fejziću da je "lažni reis".

On je pojasnio svoju tvrdnju da je "islam okupatorska religija" kazavši da se to odnosi na sve druge monoteističke religije, koje su širene ognjem, mačem i okupiranjem.

Perović je kazao da se smatra "lažnim prvosveštenicima" i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve Mihaila, kao i "kotorskog katoličkog prvosveštenika", jer svojim činjenjem i nečinjenjem "svoju pastvu podvode pod punu komandu crnogorskoj mafiji".

On je naveo da nije protiv religija, već protiv laži, a naročito kad dolaze sa visokih svešteničkih mjesta i zloupotrebljavaju religije u političke svrhe.

"To isto radi Fejzić, ruku pod ruku sa pomenutom bratijom kojoj dodajem i kompletno sveštensvo SPC, na čelu sa patrijarhom Irinejom. Njihov jedini “Bog” je mafija, i ništa drugo! To je suva istina…Kako se može nazvati čin služenja onome ko ti je kuću iskopavao, i imao namjeru da te satre pod crnu zemlju?

Đe, na primjer, bijahu sveštenici, vjernici i prvosveštenici da dignu glas protiv očiglednog pokušaja moga ubistva, u sred bijela dana, u Herceg Novom? Đe bijaše, na primjer Fejzić, da digne svoj vjernički glas i osudi crnogorsku mafiju kao organizatora, a interventni vod novljanske policije kao podlog izvršioca atentata na mene? Kako propratiše svi bošnjački mediji ovaj “slučaj”? Sramnim ćutanjem", zaključuje Perović.

Perović je upitao Fejzića zašto krije koje su mu vjere bili prapreci.

"Što krije Fejzić istinu o užasnom, dvostrukom genocidu izvršenog nad Jermenima, inače hrišćanima, u Turskoj ? Godine 1894-te ubijeno ih šezdeset hiljada, a 1915-te oko million i po? Kad laže o nekakavom genocidu i nasilnom pokrštavanju 1912-13-te u Plavu i Gusinju, zašto Fejzić, istinoljubac, ne optuži tursku državu koja do danas neće da prizna genocide na Jermenima? Zašto ćutiš o ovome, takozvani Reisu? Ja odgovor znam!

- I da ti u oči viknem: da sam se 1991-e pojavio na televizijii samo rekao, ili ponovio u nekolika navrata: “ Ja i LSCG jesmo za nezavisnu Crnu Goru, ali se ona ne može dobiti dok se svi crnogorski Muslimani ne likvidiraju!” , svi bi ste Fejziću prošli ka Jermeni u Turskoj! Kad vas je Alah spasio, kako dozvoli genocide nad vama? Kako te nije stid, ali znam ja – samo bestidan čoek i bestidan narod, zločinu, koji je izvršen nad njim, služi…, naveo je Perović.

- Sve tri monoteističke religije, nastale na arapskom poluostrvu su okupatorske, pa je tako, pored hrišćanstva i judaizma, i islam nastao tek posle njih – okupatorska religija, jer je širen, kao i sve druge, samo ognjem i mačem, i okupiranjem.A đe nastadoše religije sjevernoamričkih Indijanaca? A religije Olmeka, Acteka, Inka, Maja? Na Zapadu reise", napisao je između ostalog Perović.

Bonus video: