Ko prijeti gradonačelniku Podgorice?

Mugoša je ranije izjavio da sudski organi ne rade u skladu sa zakonom i da za to ima pisane dokaze
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2012. 02:28h

Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je premijera Igora Lukšića da od Uprave policije i Tužilaštva traži da ispitaju tvrdnje podgoričkog gradonačelnika Miomira Mugoše da mu pojedine sudije prijete.

Mugoša je ranije izjavio da sudski organi ne rade u skladu sa zakonom i da za to ima pisane dokaze, najavljujući da će objaviti imena sudija koji mu prijete. Poslanik SDP Raško Konjević smatra da su tužilaštvo i policija morali reagovati na Mugošine tvrdnje.

Konjević će od ministra finansija Milorada Katnića tražiti da objavi kolika su ukupna kreditna zaduženja Glavnog grada

Konjević je pitao premijera da li se slaže sa Mugošinim ocjenama i da li će zbog toga od ministra pravde Duška Markovića, kao člana Sudskog savjeta, tražiti da na tom sudskom tijelu inicira raspravu o optužbama podgoričkog gradonačelnika.

Tvrdnje bivšeg poslanika DPS-a treba hitno ispitati, smatra Konjević, jer izazivaju uznemirenje javnosti i narušavaju kredibilnost pravosudnih institucija.

Predsjednik Nove srpske demokratije (Nova) Andrija Mandić tražiće od premijera da se distancira od svog prethodnika, navodeći da je Milo Đukanović postao sinonim za promašenu politiku, dok će Nebojša Medojević tražiti da premijer pojasni šta će biti sa dugovima KAP-a.

"Da li će Vlada nakon raskida ugovora sa vlasnicima KAP-a, obavijestiti povjerioce da neće platiti prispjele kredite koje je podizao menadžment KAP-a za koje je Vlada dala garancije, zbog osnovane sumnje da se radi o 'nepoštenim i nelegitimnim dugovima".

Predrag Bulatović (SNP) će tražiti od potpredsjednika Vlade Duška Markovića da pojasni kako Vlada tretira dokumenta koje je Ministarstvo pravde SAD objavilo povodom korupcije u privatizaciji Telekoma.

On je pitao da li Đukanovićevi komentari o aferi Telekom znače uplitanje u rad pravosuđa i sugerisanje kako da završe istragu oko korupcije u tom slučaju.

Potpredsjednik SNP-a Neven Gošović pitaće premijera šta će Vlada učiniti u slučaju Andrijevica, dok će njegov stranački kolega Milan Knežević ministra vanjskih poslova Milana Roćena pitati da li je svom kolegi iz Vlade Rafetu Husoviću dao saglasnost da u Briselu promoviše prekograničnu regiju Sandžak.

Kneževića interesuje da li je Vlada donijela platformu kojom bi se Sandžak tretirao kao prekogranična regija i da li o tome postoji međudržavni sporazum sa Srbijom.

Danilović: Neka Vlada iz budžeta pomogne kupovinu ličnih karata

Konjević će od ministra finansija Milorada Katnića tražiti da objavi kolika su ukupna kreditna zaduženja Glavnog grada.

On od ministra očekuje pojašnjenje da li je podgorička uprava od Vlade tražila saglasnost za novi kredit od 25 miliona eura. Goran Danilović iz Nove pitaće ministra pravde na koji način će se državni organi pozabaviti tvrdnjama o kupovini ličnih karata uoči lokalnih izbora u Herceg Novom.

"Pitam da li će Vlada, iz budžetske rezerve, pomoći DPS-u da se podigne cijena otkupa jer je svega 80 eura po glavi najniža cijena u zadnjih 15 godina", navodi se u Danilovićevom pitanju.

Galerija

Bonus video: