DPS Kotor: SDP nastoji da afirmiše samo uspjehe, a sve propuste da pripiše nama

"DPS je ta koja odlučuje s kim će, kada i kako praviti koalicije. Dakle, mi kao većinska partija biramo, a ne SDP", saopštili su juče iz DPS-a
3 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2012. 16:19h

"Nijesu tačni navodi SDP-a da nijesu ušli u koaliciju sa DPS-om za kotorske izbore jer, navodno, nijesu željeli da preuzmu odgovornost za postupke lokalne vlasti u prethodne četiri godine. Istina je sasvim drugačija.

SDP nije ušla u koaliciju zbog toga što je u toku pregovora o formiranju predizborne koalicije tražila više mandata nego što joj to faktička snaga na terenu omogućuje.

Takođe, DPS je ta koja odlučuje s kim će, kada i kako praviti koalicije.

Dakle, mi kao većinska partija biramo, a ne SDP", saopštili su juče iz DPS-a.

Podsjećaju, kako se dodaje, nosioca izborne liste SDP da aktuelni odbornički

"Na poslu obnove flote radio je tim dominantno sastavljen od kadrova DPS-a, dok je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, kao nadležni Vladin resor, radilo posao iz svoje nadležnosti"

Iz DPS-a poručuju da nije tačno ni da je SDP posebno doprinijela razvoju pomorske flote, jer je inicijativa za obnovu flote potekla od članova kotorskog DPS-a i lokalne vlasti, te dostavljena Vladi.

“Tadašnji premijer Filip Vujanović inicijativu je iznio na sjednici Vlade, koja ju je prihvatila i odlučila da 2003. formira 'Crnogorsku plovidbu'.

Drugo, na poslu obnove flote radio je tim dominantno sastavljen od kadrova DPS-a, dok je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, kao nadležni Vladin resor, radilo posao iz svoje nadležnosti", stoji u saopštenju DPS-a.

Ne znamo po kom osnovu SDP prisvaja doprinos razvoju morskog dobra

"Morskim dobrom upravlja Upravni odbor u kojem su, kako je poznato, i kadrovi DPS-a"

"Ne znamo ni po kom osnovu SDP prisvaja doprinos razvoju morskog dobra i uređenja obale, jer se djelatnost JP 'Morsko dobro' na području naše opštine finansira sredstvima koja se ubiraju od korisnika tog državnog resursa u Kotoru.

Morskim dobrom upravlja Upravni odbor u kojem su, kako je poznato, i kadrovi DPS-a.

SDP nastoji u svakom segmentu da afirmiše samo 'uspjehe', a sve propuste da pripiše lokalnoj vlasti, pa i one koji nijesu u njenoj nadležnosti kao što je izgradnja treće faze šetališta u Dobroti, o čemu svjedoče porušeni objekti – kućice”, piše u reagovanju.

Galerija

Bonus video: