Front poslao poruku pokretu "Odupri se": Više nam niste partneri

"Svi oni koji su glasali tada, mislim i na SDP, a koji su sa nama prethodno nešto potpisivali navodno u borbi protiv režima, to nam više nisu partneri", rekao je Mandić

39552 pregleda 713 reakcija 93 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Skupština.me
Andrija Mandić, Foto: Skupština.me

Demokratski front poručio je pokretu "Odupri se" da im se ne javlja.

Poslanik DF-a Andrija Mandić kazao je za pokret "Odupri se" da im to "više nisu partneri".

"Ovi što nas sačekuju ovih dana ispred Skupštine iz raznih pokreta koji ne postoje da im kažemo da je vododjelnica za nas kao opoziciju, a posebno za nas iz DF-a onaj odnos prema zakonu 26. decembra naveče u ovom parlmentu, kada smo hapšeni, progonjeni, voženi maricama. Svi oni koji su glasali tada, mislim i na SDP, a koji su sa nama prethodno nešto potpisivali navodno u borbi protiv režima, to nam više nisu partneri", rekao je Mandić.

On je kazao da ne zna koga pokret "Odupri se" predstavlja, a da ih sačekuju "da nam ponude neke papire, a nisu stali uz nas".

Predstavnici opozicionih partija juče se nijesu pojavili na sastanku koju je sazvao predsjednik Skupštine Ivan Brajović i na kome je trebalo razgovarati o izbornim uslovima, a u međuvremenu na dijalog o sličnoj temi pozvao je Džemal Perović, jedan od vođa bivšeg građanskog pokreta Odupri se.

Planirano je da se potpisnici Sporazuma za budućnost sretnu ove sedmice kako bi razmijenili mišljenja oko toga treba li uopšte izlaziti na izbore, a da li će šta biti od toga zavisi od odgovora koji treba da pošalju Peroviću do sjutra popodne, objavile su "Vijesti".

Perović je juče "Vijestima" potvrdio da je potpisnicima Sporazuma predložio okupljanje, ali nije želio da govori o detaljima i tome ko je potvrdio dolazak.

Bonus video: