Radnička partija: Smjena odnarođenog režima će biti put za reindustrijalizaciju zemlje

"Ova teška situacija koja je zadesila čitav svijet, to najbolje i dokazuje. Posledica ovakve politike je javni dug koji će ove godine dostići 82,5% BDP-a. Bez jake industrije ni centralnom ni sjevernom regionu nema opstanka. Na sve ove probleme Vlada je ove godine odlučila da uništi ljetnju sezonu, izgleda ne shvatajući u kakvim se egzistencijalnim problemima nalaze građani", kaže se u saopštenju

1693 pregleda 47 reakcija 2 komentar(a)
Logo, Foto: Radnička partija
Logo, Foto: Radnička partija
Ažurirano: 15.06.2020. 08:21h

Kako to obično biva, teške situacije u potpunosti ogole i prikažu stanje u državi pa je tako koronavirus je demistifikovao trodecenijske šarene laže vladajuće strukture, tvrde u Radničkoj partiji.

"Navikli smo da u susret izborima režim polaže kamen temeljac za mnoge projekte, međutim malo njih se ikada završi, a u dogovorenom roku praktično nijedan. Gledajući polaganje kamena temeljca za most u mjestu Bistrica, u koji je i sam premijer ugradio prvu lopatu, sjetili smo se ugašenih fabrika na sjeveru Crne Gore. Pitamo se da li se i premijer sjetio toga, kada je stao pred mještane?", kaže se u saopštenju.

Oni su pojasnili da svesrdno podržavaju razvoj turizma, ali ne kao primarne grane crnogorske privrede.

"Ova teška situacija koja je zadesila čitav svijet, to najbolje i dokazuje. Posledica ovakve politike je javni dug koji će ove godine dostići 82,5% BDP-a. Bez jake industrije ni centralnom ni sjevernom regionu nema opstanka. Na sve ove probleme Vlada je ove godine odlučila da uništi ljetnju sezonu, izgleda ne shvatajući u kakvim se egzistencijalnim problemima nalaze građani. Dovesti u pitanje djelatnost koja donosi najviše prihoda državi mogu samo neodgovorni političari. Razlog za to je i nemogućnost zdravstvenog sistema da izdrži veći porast zaraženih, a to sve zbog decenijskog neulaganja", kaže se u saopštenju.

Pokušaj da se baci prašina u oči građanima sjevera valorizacijom Đalovića pećine neće proći, kaže se u saopštenju.

"To je takođe i dobra asocijacija na to, do čega su doveli građane Crne Gore. Umjesto da premijer otvara nove fabrike i gradi budućnost za ovaj narod, on otvara pećine. Ako se njihova vladavina i dalje nastavi bojimo se, da će građani Crne Gore biti vraćeni pećinskom načinu života. Da stvar bude još komičnija, mada sve više podsjeća na tragediju, mještanima Bistice izgleda ništa ne fali osim vodosnadbijevanja. Eto prlike za Vladu Crne Gore da još jednom pokaže preduzetnički duh i da tim mještanima u 21. vijeku dovede vodu. Poručili bi režimu, da umjesto ruganja građanima sjevera, prilikom obilaska se sjete Vunka, Lenke, Mladosti, Prve petoljetke, Drvnog kombinta, Polimke, Sokoštarka, Termoventa.... svih onih fabrika koje su uništili. Uništavajući njih, uništili su i budućnost sjevera", kažu oni.

Smjena odnarođenog režima će biti put za reindustrijalizaciju zemlje, tvrde oni.

"To će omogućiti ponovni uspon radničke klase i biti podstrek svim građanima da ostanu u Crnoj Gori i stvaraju porodice", kaže se u saopštenju.

"Do tada poručujemo režimu da se ne ruga građanima, otvarajući vodovode, prodavnice i pećine", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: