obišao gradilišta turističkog kompleksa

Marković: Po Đalovića pećini ćemo biti poznati u svijetu

„Počinjemo samo jedan u nizu projekata koji su vezani za valorizaciju Đalovića pećine, državnog projekta koji je vrijedan više od 19 miliona eura“, rekao je Marković na svečanosti polaganja kamena temeljca mosta preko rijeke Bistrice

19238 pregleda 464 reakcija 48 komentar(a)
Marković na svečanosti polaganja kamena temeljca, Foto: Vlada Crne Gore
Marković na svečanosti polaganja kamena temeljca, Foto: Vlada Crne Gore
Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je građanima bjelopoljskog kraja prilikom posjete gradilištima budućeg turističkog kompleksa Đalovića pećine da će projekat vrijedan više od 19 miliona eura učiniti taj dio Crne Gore poznatim širom svijeta i stvoriti nove prilike za zapošljavanje i razvoj.
„Počinjemo samo jedan u nizu projekata koji su vezani za valorizaciju Đalovića pećine, državnog projekta koji je vrijedan više od 19 miliona eura“, rekao je Marković na svečanosti polaganja kamena temeljca mosta preko rijeke Bistrice.
Premijer je, kako je saopšteno iz Vlade, podsjetio da je u toku rekonstrukcija puta Bistrica – Gubavač, dužine devet kilometara i vrijednosti pet miliona eura i da su ugovoreni radovi na izradi visitoring centra sa pratećim projektima koji uključuju i regulaciju korita rijeke Bistrice.
„Istovremeno smo u potpunosti ugovorili radove na uređenju Đalovića pećine, vrijedne oko 4,5 miliona eura. Odlično teče i u rokovima koje smo planirali postavljanje žičare od Manastira Podvrh prema Đalovića pećini, finiširaju se zadnji radovi na putu Bistrica – Manastir Podvrh, ubrzo očekujemo asfaltiranje. 15. maja 2018. godine smo rekli da ćemo ove projekte započeti i da ćemo ih završiti. Danas sam sa zadovoljstvom među vama da potvrdim da smo ono što smo obećali ispunili", rekao je Marković.

U Bistricu će se, kako je kazao, dolaziti radi posjete Đalovića pećini.

"To je prilika za svakoga, za svaku porodicu i za agilno rukovodstvo opštine da na bazi toga podstiče druge djelatnosti, da mladi ljudi ovdje dobijaju posao i ostaju, da ne idu van Bijelog Polja i van Crne Gore. Ova Vlada je, kao što vidite, posvećena razvoju Sjevernog regiona, ne samo proklamacijom i papirima nego i konkretnim aktivnostima“, kazao je Marković

Iz Vlade navode da je najstariji žitelj Bistrice, 93-ogodišnji učitelj u penziji, Milisav Đurović, zahvalio premijeru u ime mještana rekavši da je Bistrica postala veliko gradilište, da je na gradilištima turističkog kompleksa Đalovića pećine već zaposleno gotovo 100 građana Bistrice, i da će nakon završetka radova i otvaranja kompleksa biti otvorene nove razvojne mogućnosti.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović se zahvalio Vladi na posvećenosti razvoju Sjevernog regiona rekavši da se to vidi na djelima.

„Uvijek su vlade pomagale, uvijek smo imali podršku države, ali, iskreno, nikad kao u ove četiri godine. Strateško opredjeljenje Vlade se pokazalo i mi već vidimo rezultate“, kazao je predsjednik opštine Bijelo Polje.

Preporučujemo za Vas