Ekskluzivno u "Vijestima: Afera Spisak

Izvod iz baze za dva biračka mjesta u Škaljarima otkriva da DPS, osim pristupa podacima iz biračkog spiska, sadrži i lične podatke koji ne bi trebalo da budu dostupni partijama

37119 pregleda 291 reakcija 36 komentar(a)
Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore i DPS, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore i DPS, Foto: Savo Prelević

U današnjim "Vijestima" ekskluzivno čitajte:

Dokumenta iz 2016, do kojih su "Vijesti" došle, ukazuju da je zloupotreba državnih resursa koordinirana sa vrhom Demokratske partije socijalista (DPS).

Opštinskim odborima su za kampanju na raspolaganju bili i članovi Vlade, što se može vidjeti u zapisniku sa sjednice odbora u Kotoru.

Izvod iz baze za dva biračka mjesta u Škaljarima otkriva da DPS, osim pristupa podacima iz biračkog spiska, sadrži i lične podatke koji ne bi trebalo da budu dostupni partijama. Ti podaci se mogu naći u Centralnom registru stanovništva koji vodi MUP, odgovoran za njihovo čuvanje.

U bazi DPS-a stoje i sljedeći podaci: da li je upisani član partije, da li je siguran glasač i kako je glasao na izborima 2012. 2013. i 2014, te procjene kako će glasati na izborima 2016.

Sigurni glasači se označavaju plusom, a oni koji po procjeni neće glasati za DPS - minusom.

Baza sadrži i tri procjene koje obično rade različite osobe, a postoji i kategorija napomena - od toga u kojoj je građanin partiji, do podataka da li je u inostranstvu, da li je na neki način povezan sa nekom institucijom...

Bonus video: