Božidar Bonja Ivanović podržao platformu "Crno na bijelo"

Građanski pokret URA, Savez građana CIVIS uz podršku nezavisnih intelektualaca i građana predstavili su ranije platformu “Crno na bijelo”, za koju su kazali da je jedina na kojoj se Crna Gora istinski može mijenjati na bolje, ali da je preduslov svega toga smjena aktuelne vlasti

9650 pregleda 329 reakcija 53 komentar(a)
Božidar Bonja Ivanović, Foto: URA
Božidar Bonja Ivanović, Foto: URA
Ažurirano: 22.07.2020. 10:15h

Legendarni šahovski velemajstor, dobitnik najvećeg državnog priznanja “Trinestojulske nagrade” i nekadašnji ministar sporta u Vladi Crne Gore Božidar Bonja Ivanović, podržao je platformu “Crno na bijelo”, saopštili su iz medijskog tima Crno na bijelo.

Građanski pokret URA, Savez građana CIVIS uz podršku nezavisnih intelektualaca i građana predstavili su ranije platformu “Crno na bijelo”, za koju su kazali da je jedina na kojoj se Crna Gora istinski može mijenjati na bolje, ali da je preduslov svega toga smjena aktuelne vlasti.

Platforma “Crno na bijelo” bazira se na pet tačaka: reformi pravosuđa, ekonomije, zdravstva, prosvjete i održivom razvoju zasnovanom na zelenoj politici.

“Sadržinu platforme Građanskog pokreta URA i Saveza građana CIVIS, koju su potpisali nezavisni intelektualci, vidim kao dokument koji će podržati svaki dobronamjeran građanin željan istinskog napretka naše zemlje i vidnog pomaka ka evropskim vrijednostima. Velika galama, metode zastrašivanja i nerijetke međusobne uvrede neće riješiti probleme koji nas opterećuju, već je imperativno suzbiti zdravstvene, ekonomske, turističke i druge nevolje koje umnožava aktuelna pandemija. Nije važno ko će pobijediti na izborima već je važno ko želi i ko može pobijediti ovo stanje u kome se nalazimo!”, stoji u riječima podrške Ivanovića platformi “Crno na bijelo”.

On poručuje da se navedeno može ostvariti samo sa kompetentnim i stručnim ljudima i zato podržava platformu koja je, poručuje, strateški posvećena najbolnijim oblastima.

“Garanciju za to pruža Građanski pokret URA kao relativno nova i zdrava snaga na političkoj sceni, podržan od velikog broja uglednih crnogorskih intelektualaca”, dodaje Ivanović.

Iz medijskog tima “Crno na bijelo” zaključuju da je rođeni Cetinjanin i potomak našeg velikog pjesnika Aleksandra Lesa Ivanovića, Božidar Bonja Ivanović svojim zaslugama i požrtvovanjem Crnoj Gori dao kao malo koje ime na domaćoj javnoj sceni i da je utoliko zadovoljstvo veće zbog njegove podrške.

Bonus video: