Nakon napuštanja SD, Lalić podnio ostavku na mjesto direktora NP Prokletije

U Lalićevoj ostavci, u koju su "Vijesti" imale uvid, piše da je podnosi iz ličnih razloga

19321 pregleda 169 reakcija 22 komentar(a)
Lalić, Foto: Fejsbuk
Lalić, Foto: Fejsbuk

Doskorašnji funkcioner Socijaldemokrata (SD), Admir Lalić, koji je prije dvije noći sa kompletnim rukovodstvom plavskog Opštinskog odbora te partije napustio SD, jutros je i podnio ostavku na mjesto direktora Nacionalnog parka (NP) Prokletije.

U Lalićevoj ostavci, u koju su "Vijesti" imale uvid, piše da je podnosi iz ličnih razloga.

Takođe, on je od Nacionalnih parkova Crne Gore, kojim rukovodi Elvir Klica (SD) tražio da hitno uvaže njegovu ostavku.

Nezadovoljni načinom sastavljanja izborne liste, SD su, osim Lalića napustili predsjednik i potpredsjednik Opštine Plav Mirsad Barjaktarević i Blažo Stijović, predsjednik plavskog odbora SD Omer Mehmedović.

Prema saznanjima "VIjesti", oni su tražili bolje pozicioniranje plavskih funkcionera na poslaničkoj listi.

U njenom vrhu bio je jedino Nihad Canović, potpredsjednik Opštine Plav za koga kolege imaju samo riječi hvale i očekivale su da se bolje kotira.

Pobunjeni funkcioneri SD saopštili su "Vijestima" da "zbog načina sastavljanja liste za izbor poslanika SD Crne Gore za parlamentarne izbore zakazane za dan 30. 08. 2020. godine, nezadovoljni članovi potpisivanjem ovog saopštenja nijesu više članovi Socijaldemokrata CG".

Osim Lalića, Mehmedovića, Stijovića koji je potpredsjednik Socijaldemokrata, Barjaktarevića koji je sekretar OO SD Plav, partiju na čijem je čelu Ivan Brajović napustilo je još 10 članova tamošnjeg Odbora.

To su učinili i v. d. sekretara Sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti Miralem Metjahić, v. d. direktora Direkcije za izgradnju i investicije Opštine Plav Rusmir Barjaktarević, savjetnik predsjednika Opštine Plav Adis Tošić, zatim Haris Šahmanović, Esad Barjaktarević, Ferid Mehmedović, Ramiz Mehmedović, Fikret Purišić, Salih Kučević i Salih Čekić.

Bonus video: