Budva: Umalo probijen kordon privatnog obezbjeđenja na ulazu u Opštinu

Najavili krivične prijave

32158 pregleda 579 reakcija 225 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović

Odbornici Demokratskog fronta, Demokrata i Socijalističke narodne partije pokušali su da uđu u zgradu Opštine Budva, ali im je privatno obezbjeđenje onemogućilo ulaz, nakon čega je krenulo komešanje i guranje.

Policija je morala da interveniše da bi spriječila probijanje kordona.

Lideri budvanskih DF-a i Demokrata, Marko Carević i Mijomir Pejović zatražili su smirivanje situacije.

Privatno obezbjeđenje je najavilo krivične prijave, a krivičnu prijavu će podnijeti i odbornik DF-a, Đorđije Vujović, koji tvrdi da je udaren.

Kadidatkinja za odbornicu "Mir je naša nacija - Dragan Krapović”, smijenjena predsjednica Odbora direktora “ Mediteran reklame”, Vesna Kalezić kazala je da je uspjela da spriječi OKG da preuzme tu uspješnu opštinsku firmu.

Ona je navela da bivša direktorka te firme, Ljubica Struga , koja je oštetila tu fiirmu je sada u Opštinskoj izbornoj komisiji.

“Ta gospođa je 2012. godine, ja sam je slikala, kada je uveče cijepala izborne listiće. Poručujem građanima da se ne boje, da izađu na izbore, ne podliježite pritiscima. Nemojte da vas prepadaju, da znaju za koga glasate, onog trena kada uđete na glasačko mjesto, niko živi ne zna za koga ćete glasati. Molim Budvane, nemojte da čuvamo vreće organizovane kriminalne grupe”, poručila je Kalezić.

Odbornik budvanskog DF-a Đorđije Vujović kazao je da već dva mjeseca traje okupacija Budve.

“Katnić ih je nazvao organizovanom kriminalnom grupom, to stoji u spisima, ali je ovo organizovana banda koja dva mjeseca ne dozvoljava odbornicima da uđu u Opštinu, već moramo da na ovaj način ostvarimo osnovna prava. Počeli su zadnjih dana da vrše represiju, meni su dali otkaz kao stalnom radniku. Dali su još nekim radnicima Vodovoda, a zapošljavaju njihove. Znate šta znači otkaz slobodnom radniku, ne znači ništa. Ja ću sada da pocijepam. Ako ne pobijedimo, dok je ovakve države, nikada se žaliti neću. Šta nam znači hljeb, ako nemamo slobodu, ništa”, kazao je Vujović.

Kandidatkinja na listi “ Za budućnost Budve- Marko Bato Carević” , smijenjena direktorica Vodovoda, Jasna Dokić: “Ovdje sam da dam podršku našim predsjednicima, svim onim ljudima koje je ova banda iza nas smijenila. Pod pokroviteljstvom privatnog obezbjeđenja, policije smijenili ljude koje su građani Budve na legitiman način izabrali da upravljaju gradom i to ne bilo kako nego domaćinski, pošteno odgovorno. Nasuprot njihovom lopovskom , nepoštenom vođenju gradu. Oni nama spočitavaju da smo mi radili ono što su oni - na kriminalan način, prebijali, hapsili, privodilu, stavljali lisice nevinim sugrađanima i bacali suzavac. Njih će se potomci stidjeti. Mi ćemo ponosno, zajedno, ponosno 30. avgusta izaći na birališta i reći ne, dosta je bilo vaše represije”, kazala je Dokić.

Marko Carević, njegov šef kabineta i Đorđije Vujović su nakon protesta otišli u zgradu Vodovoda, gdje su ušli u kancelariju novog direktora, Krsta Gregovića.

Oni su htjeli da traže objašnjenje zbog čega je Vujoviću uručen otkaz. U kancelariji nije bilo Gregovića, ali su tu bili inspektori Centra bezbjednosti Budve, kojima je prijavljen nasilan ulazak.

Bonus video: