U budvanskom DF-u tvrde: Imamo dokaze o kupovini glasova i zloupotrebi institucija

Izbornom štabu Demokratskog fronta u Budvi dostavljena je prepiska članova izbornog štaba liste DPS – Crnogorske i SD iz koje se, kako tvrde u DF-u, jasno vidi da DPS u Budvi "kupuje glasove i koristi državne institucije kako bi ubijedili birače da ih glasaju"

15322 pregleda 754 reakcija 44 komentar(a)
Foto: Demokratski front
Foto: Demokratski front

Budvanski Demokratski front pozvao je Vrhovno i Specijalno državno tužilaštvo da procesuira članove izbornog štaba DPS-Crnogorska-SD nakon što su došli i u posjed prepiske gdje se, kako tvrde u DF-u, dogovara kupovina glasova i zloupotreba državnih institucija.

“Izbornom štabu Demokratskog fronta u Budvi dostavljena je prepiska članova izbornog štaba liste DPS – Crnogorske i SD iz koje se jasno vidi da DPS u Budvi kupuje glasove i koristi državne institucije kako bi ubijedili birače da ih glasaju. Tako se u prepisci članova Opštinskog odbora Crnogorske od strane Anđele Ivanović navodi da DPS i SD koriste škole i institucije prosvjete, HG Budvansku rivijeru i konstatuje da ''nemaju više hotel kao resurs''. Na šta aktuelni potpredsjednik Opštine Vladimir Bulatović odgovara da će i oni isto raditi na idućim izborima”, navode u dopisu DF Budva.

Kako ističu, ono “što je posebno zanimljivo jeste netrpeljivost između Crnogorske i SD jer po riječima člana izbornog štaba Vladimira Kalezića '...sramota je da je SD u bilo čemu ispred nas', kao i da se dosta ljudi vratilo iz Crnogorske DPS-u što potvrđuje da su od svog osnivanja bili njihova satelitska - kombi partija formirana da okupi razočarane suverenističke glasove”.

“Ovim se potvrđuje da izborna lista okupljena oko DPS brutalno kupuje, ucjenjuje i primorava ljude da ih glasaju čime direktno krše Ustav i pravo građana na slobodno izražavanje političkih stavova. U prepisci se vidi da Aleksandar Ćiro Vukićević navodi da je sinoć bio do 22.00 h bio u štabu DPS da su 'češljali' naselja i da su od toga ''...80% novčano i sa institucijama završili'', te da im se može i SD-u i DPS-u. U prepisci se takođe vidi da funkcioneri Crnogorske prihvataju ovakav model rada i da će isti primijeniti na sljedećim izborima. Prepiska svjedoči ono što opozicija tvrdi decenijama unazad a to je da su glasači DPS-a ucijenjeni ili kupljeni, da su izborni štabovi DPS-a organizovane kriminalne grupe i da su institucije u Crnoj Gori pod potpunom političkom kontrolom režima”, ističu u DF-u.

Oni su pozvali Vrhovno i Specijalno državno tužilaštvo da pod hitno procesuira aktere ove prepiske. "Ali i da sazna ko su ostali članovi ove kriminalne koalicije koja flagrantno zloupotrebljava resurse i institucije Opštine Budva i državne organe”, zaključuje se u saopštenju.

Ivanović: Konstatovala sam da je važno da pobijedimo, jer smo koalicija

“Ja novca nemam nikoga da kupujem, niti sam o tome pisala niti bih to radila nikad ako postoji neko ko se time bavi. Konstatovala sam da nije važno ko je koja partija, da je važno da pobijedimo jer smo sad koalicija. Ne dolazi u obzir da mi se stavlja na teret nešto što nije istina. Ja nemam okle nikoga platiti niti mu tako nesto ponuditi", kazala je liderka Crnogorske Anđela Ivanović u izjavi za Vijesti.

Bonus video: