Radulović: Prijetnja je kad Marković kaže da će riješiti Budvu za 15 minuta, a vi gledate sa osmijehom

Poručio da će rad "nelegalne vlasti" u prethodna dva i po mjeseca biti predmet provjere

12807 pregleda 49 reakcija 4 komentar(a)
Radulović, Foto: Mir je naša nacija
Radulović, Foto: Mir je naša nacija

Odbornik Demokratske Crne Gore u budvanskom parlamentu, Milivoje Radulović, odgovorio je Ivu Gvozdenoviću, kandidatu za odbornika sa liste „Za Budvu! Za Crnu Goru! Milo Đukanović – DPS, SD, Crnogorska, LP“, navodeći da će rad "nelegalne vlasti" u prethodna dva i po mjeseca biti predmet provjere.

“Prije svega bi gospodin kandidat Gvozdenović morao da razdvoji i shvati dva različita pojma kojima pokušava zlonamjerno da barata: prijetnja i apel. Apel je, dragi Gvozdenoviću, poziv. Poziv jedne institucije drugoj da počne da radi svoj posao za koji je plaćamo svi. Poziv sudu da oslobodi građane Budve uloge taoca u razračunavanju određenih domaćih i međunarodnih subjekata u očigledno kriminalnom i korupcionaškom poslu vezano za izgradnu postrojenja za rečišćavanje otpadnih voda WTE. Prijetnja je, dragi Gvozdenoviću, kada premijer Duško Marković izjavi „država će Budvu riješiti za 15 minuta“ i tu svoju prijetnju ostvari tako što pošalje 500 batinaša u uniformama bez imena i prezimena da tuku Budvane, truju djecu i stare ljude suzavcem i privode ih kao da su najveći kriminalci. A Vi sve to gledate sa osmjehom iz vešeraja TN „Slovenske plaže“”, navodi Radulović u reagovanju.

Dodaje da “što se tiče nesposobnosti, Vaše kolege Divanović, Bulatović, Borilović, Ivković, Baštrica, itd. su se jasno dokazali za dva mjeseca nelegalnog upravljanja Opštinom, kada nisu bili sposobni da riješe problem sa privremenom mjerom zabrane raspolaganja budžetom, već su na apsolutno nezakonit način uz pomoć Vlade CG izdejstvovali isplatu zarade raposlenima u Opštini sa tekućeg računa države Crne Gore”.

“I to će svakako biti predmet provjere i od strane Državne revizorske institucije, ali i drugih organa. Ipak, očigledno je odsustvo sa posla u Sekretarijatu za zaštitu imovine Opštine Budva unazad dvije i po godine ostavilo posljedice na Vas, dragi Gvozdenoviću, pa ste potpuno izgubili osjećaj za potrebe ljudi čije zarade ne finansiraju crni fondovi. Vaš angažman u pomenutom Sekretarijatu je samo koštao građane, jer ste na poslu provodili par sati mjesečno, dok ste uredno izostajali sa ročišta i parnica u kojima ste bili dužni da štitite imovinu Opštine. Naravno, Vaša odluka da uzmete otpremninu iz Opštine i pređete da radite zapisnike sa sastanaka OO DPS kao sekretar pomenutog odbora je bila sjajna odluka za građane, pokazaće se. To je stvorilo prostora da se angažuju mladi pravnici iz Budve, koje prije svega krase sve one ljudske i stručne osobine koje su Vama manjkale, što se u konačnom reflektovalo u sjajnim rezultatima pomenutog Sekretarijata i brojnim dobijenim sporovima i sačuvanom imovinom svih građana Budve. A vi uredno dobijate zarade za urađene zapisnike i proluftirane prostorije iz crnih fondova, tako da razumijemo zašto nemate empatiju prema Vašim bivšim kolegama”, ističe Radulović.

Što se tiče turističke sezone, kako navodi Radulović, “za katastrofalne rezultate obratite se Vašim kolegama u NKT-u, koji su direktno doprinjeli, a u međuvremenu prošetajte Petrovcem i prebojte koliko će Vam sugrađana ulicom uzviknuti „Dobar dan!“ nakon svega što ste im priredili sve ove mjesece i godine”.

“Krsto Radović sa radošću isčekuje okončanje izviđaja tužilaštva i njihovog preklapanja zapisnika sa majskih sjednica sa Poslovnikom o radu Skupštine Opštine, onih sjednica kada ste u najavi dobili takve političke šamare da su ih jedino mogli nadjačati oni koje ste dobili 30. avgusta. Nakon toga i nakon formiranja nvoog rukovodstva tužilaštva očekujte da će se neko konačno očeti baviti ozbiljnim temama, a to su vaši trodecenijski lopovluci i maltretiranje građana Budve i Crne Gore”, zaključio je Radulović.

Bonus video: