Gvozdenović: Nesposobni pojedinci iz lokalne vlasti besprizorno napadaju institucije države Crne Gore

"Novoizabrani predsjednik Skupštine opštine prijeti predsjedniku Privrednog suda, očekujući da ovaj valjda umjesto njega treba da obezbijedi i isplati zarade zaposlenima u lokalnoj samoupravi", navodi se u saopštenju Gvozdenovića

7352 pregleda 11 komentar(a)
Gvozdenović, Foto: DPS
Gvozdenović, Foto: DPS

Kandidat za odbornika liste „Za Budvu! Za Crnu Goru! Milo Đukanović – DPS, SD, Crnogorska, LP“ Ivo Gvozdenović, reagovao je na izjavu novoimenovanog predsjednika Skupštine opštine Krsta Radovića koji je kazao da Vijeće Privrednog suda već četiri mjeseca ne odlučuje o prigovoru opštine zbog čega je račun u blokadi, te zaposleni ne primaju zarade.

"U Budvi je ponovo na snazi dobro poznati scenario po kojem nesposobni pojedinci iz lokalne vlasti besprizorno napadaju institucije države Crne Gore. Ovoga puta, novoizabrani predsjednik Skupštine opštine prijeti predsjedniku Privrednog suda, očekujući da ovaj valjda umjesto njega treba da obezbijedi i isplati zarade zaposlenima u lokalnoj samoupravi", navodi se u saopštenju Gvozdenovića.

On je poručio da bi Radović trebao da se pozabavi svojom odbranom pred državnim institucijama, umjesto što ih napada.

"Očigledno da je odsustvo sa funkcije od nekoliko mjeseci ostavilo ozbiljne posljedice na sada već "kiselog" predsjednika lokalnog parlamenta, ali bi ipak bilo za očekivati da u narednim danima za zaposlene i za sebe uradi makar po jednu dobru stvar. Prvo, da razumije da za razliku od njega koji posjeduje nekretnine i stotine hiljada eura na privatnom računu, zaposleni u opštini žive od plate i s pravom ne žele da budu taoci bilo čije neodgovorne politike ili nerealnih ličnih ambicija. I drugo, da umjesto na napade prema državnim institucijama svoju energiju koncentriše na sopstvenu odbranu pred istim, zbog organizacije sramne i kriminalne "šatorske sjednice", za početak", poručio je Gvozdenović.

On je poručio Radoviću da zaposleni u opštini ne žive od politike već od plate, te da treba da se pozabavi njihovom egzistencijom.

"Vrijeme je korona krize, za nama je loša turistička sezona, a prema najavama zvaničnika ni od formiranja nove vlade - nema vajde. Zato, Radoviću, umjesto smiješnih ogrtanja vučjom čaprom, kad već nijeste u stanju da zaposlenima obezbijedite plate, sjedite sa predstavnicima opštinskih sindikata i oslušnite njihove probleme. Možda ćete tada shvatiti da zaposleni u opštini ne žive od politike već od plate, i da je njihova egzistencija vaš primarni posao", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: