Obradović: DPS svjesno opstruira rad SO Berane

Predsjednik Skupštine oštine Berane podsjeća da od kraja marta nije održana nijedna sjednica lokalnog parlamenta, kao ni svečana sjednica povodom Dana opštine

5278 pregleda 166 reakcija 7 komentar(a)
Obradović
Obradović

Predsjednik Skupštine opštine Berane Novica Obradović (Demokrate) ocijenio ja da odbornici Demokratske partije socijalista, koji su u tom gradu u opoziciji, svjesno opstruiraju rad lokalnog parlamenta.

On je, nakon što je i danas zbog nedostatka kvoruma odložena redovna sjednica, saopštio da je u interesu svih građana Berana, čiji je predsjednik Skupštine opštine, osjeća obavezu da javnim i transparentnim učini određene procese koji su doveli do toga da od 30. odnosno 31. maja nije održana nijedna sjednica Skupštine opštine Berane.

“Iako je postojala volja i želja, nismo održali čak ni svečanu sjednicu povodom Dana opštine Berane 21.7. ove godine” – kazao je Obradović.

Prema njegovim riječima, jasno je da je opšte poznata epidemiološka situacija izmijenila uslove funkcionisanja kako Skupštine opštine Berane, tako i života u gradu u cjelini, ali je epidemija na svojoj površini iznijela i određena svojstva kod opozicionih političkih činilaca.

“Naime, izostale su odgovornost, kolegijalnost, svaki obzir kod odbornika opozicije koji odbijaju da daju kvorum za održavanje sjednice pod izgovorom da im odluke koje treba da se donesu u interesu grada nisu dovoljno bitne da bi potegli do svojih radnih mjesta. Nažalost, nema mjesta u našoj državi u kojem je povoljnija situacija u vezi sa kovidom-19, pa ipak, život se odvija, procesi se ne koče kao što je to slučaj u Beranama, gdje su odbornici DPS-a pokazali spremnost da i u pandemiji koronavirusa pronađu saradnika za opstruisanje koliko-toliko normalnog funkcionisanja Skupštine opštine Berane u neredovnim okolnostima” – ocijenio je Obradović.

On je dodao da radi potpunog uvida u situaciju, građani Berana treba da imaju u vidu da je pandemija pokazala dva u potpunosti suprotna odnosa od strane vlasti i opozicije.

“Tako da smo imali odbornike vlasti, koji su, vodeći računa o opštem interesu, vidjevši da im zdravstveno stanje ne dopušta dolazak na sjednice, podnosili i ostavke kako rad Skupštine ne bi trpio, i, na drugoj strani, odbornike opozicije koji u situaciji kada nekoliko odbornika vlasti, iz zdravstvenih razloga, nije u prilici da prisustvuje sjednicama, neće da dođu i omoguće kvorum za odlučivanje. Takođe, na način identičan opstruisanju i rad skupštinskih odbora, odbijajući da omoguće uslove za održavanje sjednica” – rekao je Obradović.

On je kazao da kao predsjednik Skupštine opštine Berane, insistira na pojačanom osjećaju za složenost trenutka, kao i za zdravstvenu situaciju u toj opštini, državi, ali i cijelom svijetu.

“Instrumentalizovati epidemiološku situaciju u svrhu obračuna sa političkim protivnicima, nalazim da se ne odlikuje ni političkom, ni građanskom moralnošću. No, građani Berana će, u svakom slučaju, i o tome dati posljednju riječ” – zaključio je predsjednik Skupštine opštine Berane Novica Obradović.

Bonus video: