Demokrate DPS-u: Ako trećinu realizujete, priznaćemo da je Stijepović najmudriji Podgoričanin 20. vijeka

"Nikada propustiti nećemo, niti smo to do sada propuštali, da podsjetimo građane Podgorice da ste nelegitmna vladajuća većina, jer ste 2014. godine izgubili izbore, pa ste većinu formirali sa onima koji su do tada građanima tvrdili da su vam žestoka opozicija i zahvaljujući toj retorici zavrijedili odborničke mandate"
73 pregleda 5 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, klub odbornika Glavnog grada, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, klub odbornika Glavnog grada, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 21.12.2017. 18:41h

Kada su u pitanju kapitalni projekti, javno vas pozivamo da zakažete pres konferenciju i iznesete vaše programe sa kojima ste izašli pred građane Podgorice 2010. i 2014. godine, kao i Sporazum kojim ste formirali sadašnju odborničku većinu i saopštite koji je procenat realizovanog od onog što ste obećali. Ako trećinu budete realizovali, priznaćemo da je Slavoljub Stijepović (gradonačelnik Podgorice - prim. Vijesti online) najmudriji Podgoričanin 20. vijeka, saopštili su danas iz Kluba odbornika Demokratske Crne Gore u Skupštini Glavnog grada reagujući na saopštenje kluba odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Glavnog grada.

"Nikada propustiti nećemo, niti smo to do sada propuštali, da podsjetimo građane Podgorice da ste nelegitmna vladajuća većina, jer ste 2014. godine izgubili izbore, pa ste većinu formirali sa onima koji su do tada građanima tvrdili da su vam žestoka opozicija i zahvaljujući toj retorici zavrijedili odborničke mandate. Znamo da vas boli to naše podsjećanje, ali vi znate da vam mi ništa ne zaboravljamo i da vam vaša nepočinstva nikada oprostiti nećemo", navodi se u saopštenju Demokrata.

Demokrate dodaju da DPS neće televizijski i radio prenos jer imaju što da kriju.

"Nesposobnost i neznanje nažalost prvog čovjeka Podgorice, a nakon toga kako nijeste čak upućeni ni u ono što je na dnevnom redu. Tada bi građani jasno uvidjeli da je vaša odbornička većina samo jedna glasačka mašinerija. Ako vam trebaju pojašnjenja oko razloga našeg bojkota, preslušajte izjave vašeg koalicionog partnera sa državnog nivoa, Nika Đeljošaja, što on kao vaš koalicioni partner kaže što ste sve činili uoči i na sam dan izbora u Tuzima. Vi ste prošlost Podgorice i to veoma ružna. Kaznili su vas Podgoričani 16.10.2016. godine, još ubjedljivije će biti na proljećnim lokalnim.izborima, svjesni ste da su Demokrate budući predvodnici nove demokratske vlasti u Glavnom gradu, zato i odgovarate na naše stavove, ali bi vam korisnije bilo da ćutite nego ovako nemušto da štancate saopštenja", piše u saopštenju Demokrata.

Odbornici vladajuće koalicije usvojili su budžet Glavnog grada za 2018. godinu u iznosu od 60.685.070 eura, što je za 5,91 odsto više u odnosu na tekuću godinu. Prisutni odbornici opozicije su glasali protiv.

Odbornici Demokrata u Skupštini Glavnog grada ranije su saopštili da bojkotuju sjednicu Skupštine Glavnog grada, jer za to, kako su istakli, imaju brojne razloge.

Bonus video: