Golubović: Prodavce magle iz DPS poslaćemo u političku prošlost Nikšića

On je poručio i da je osiromašen, devastiran, posvađan, besperspektivan Nikšić ogledalo vladavine DPS

5970 pregleda 313 reakcija 11 komentar(a)
Golubović, Foto: Socijalisti Crne Gore
Golubović, Foto: Socijalisti Crne Gore

Vrijeme je da Nikšić povuče ručnu kočnicu na stranputici na koju ga je dovela višegodišnja vladavina Demokratske partije socijalista (DPS) i da se naš grad konačno vrati na kolosjek razvoja i uspjeha, saopštio je danas Svetozar Golubović, predsjednik nikšićkog odbora Socijalista.

"Socijalisti Nikšića poručuju aktuelnoj DPS-SD vlasti da će 14. marta građani i građanke Nikšića na biračkim mjestima dati odgovor na njihova lažna obećanja i obmane, na nedomaćinsko upravljanje gradom, na besperspektivnost zbog koje mladi ljudi odmah po završetku škole najčešće odlaze ka Podgorici, Primorju, zemljama regiona, a često i preko okeana", istakao je Golubović.

On je dodao da je Nikšić danas grad sa negativnim prirodnim priraštajem, a nekad je bio akademski i privredni centar Crne Gore.

"Socijalisti Nikšića će, zajedno sa svim političkim subjektima koji žele da 14. marta stave tačku na ovakav način upravljanje Nikšićem i sa ogromnim brojem nezadovoljnih građana koji traže nove ljude i bolju vlast, poslati aktuelne prodavce magle iz DPS-a u političku prošlost Nikšića", rekao je Golubović.

On je kazao da je DPS u svom izbornom programu za izbore u Nikšiću prije četiri godine obećao razvoj preduzetništva.

"Na djelu imamo povećanje broja blokiranih preduzeća. Obećao je više zaposlenih, a u realnosti imamo drastično povećanje nezaposlenih. Tako je na kraju prošle godine broj nezaposlenih na evidenciji nikšićkog Biroa rada bio 4.564, a stopa nezaposlenosti na području naše opštine iznosila je 17,7 odsto. U odnosu na uporedni period 2019. godine došlo je do drastičnog povećanja broja nezaposlenih, odnosno više od hiljadu radnika je ostalo bez posla". kazao je Golubović.

Po njegovim riječima, posebno su ugrožene žene, jer je broj nezaposlenih žena u Nikšiću u stalnom porastu, pa je tako na kraju prošle godine iznosio 62,4 odsto od ukupnog broja nezaposlenih.

"Ono što zabrinjava je činjenica da je procenat nezaposlenih žena starijih od 40 godine iz godine u godinu rastao. Tako je 2016. godine od ukupnog broja nezaposlenih 29,4 odsto njih bilo starije od 40 godina, a samo tri godine kasnije procenat žena na Birou rada starijih od 40 godina porastao je za 18,6 odsto i iznosi čak 48 odsto", rekao je Golubović.

On je poručio i da je osiromašen, devastiran, posvađan, besperspektivan Nikšić ogledalo vladavine DPS.

"Moto aktuelne lokalne vlasti je - „ćuti, može i gore“, na šta mi, Socijalisti Nikšića, imamo jasan odgovor – „mijenjaj, može i bolje“. Nikšić ne zaslužuje da živi „od danas do sjutra“, već treba da bude sigurno mjesto za omladinu koja će u svom gradu zasnivati porodice i živjeti životom dostojnim 21. vijeka", zaključio je Golubović.

Bonus video: