Carević nema podršku za Velju Vodu: Protiv glasao i dio njegove koalicije

Uzdržan je bio odbornik opozicionog Građanskog pokreta URA Blažo Rađenović

17101 pregleda 10 komentar(a)
Carević, Foto: Vuk Lajović
Carević, Foto: Vuk Lajović

Predlog gradonačelnika Budve Marka Bata Carevića da se na dnevnom redu skupštinskog zasijedanje nađe odluka o milionskoj razmjeni nepokretnosti između Opštine Budva i tivatske kompanije "Velja voda lux", nije dobio podršku odborničkog saziva.

Na sjednici Skupštine opštine (SO) Budva, protiv su glasali odbornici Demokratske Crne Gore, kao i takozvani "treći blok" (dio Carevićeve koalicije), pet odbornika iz redova Socijalističke narodne partije (SNP), Pokreta za promjene (PzP) i Prave Crne Gore, dok su za to da se o odluci razmatra na zasijedanju glasali odbornici Nove srpske demokratije (NSD), Demokratske narodne partija (DNP), ali i odbornica Crnogorske Anđela Ivanović.

Uzdržan je bio odbornik opozicionog Građanskog pokreta URA Blažo Rađenović.

Ivanović je kasnije obrazložila da je smatrala da se o odluci treba raspravljati, ali da bi bila protiv njenog usvajanja.

Da je o odluci trebalo raspravljati kako bi javnost bila upoznata sa brojim detaljima, poput onih vezano kako su urađene procjene nekretnina.

Carević, prvi čovjek Budve prvo je povukao odluku sa dnevnog reda sjednice koja je trebala da bude održana 28. decembra, ali je u februaru, samo nekoliko dana, nakon što su se predstavnici koalicije "Za budućnost Budve" i Demokratske Crne Gore dogovorili oko termina održavanja zasijedanja, ponovo uvrstio u dnevni red SO.

Odlukom je predviđeno da Opština preuzme od kompanije "Velja voda lux" u svoje vlansištvo njenu zelenu parcelu u srcu grada od 2.947 kvadrata, a da zauzvrat tivatskoj kompaniji, preko puta ustupi 4.891 kvadrata poslovno stambenog prostora u kompleksu TQ Plaza.

Demokrate su ranije zaprijetile da ukoliko odluka bude usvojena uz pomoć odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) da će napustiti koaliciju.

Bonus video: