Medojević: "Naknadna pamet" Krivokapića, umjesto sastanka na TV duel

Lider PzP-a ocijenio da Vlada od izbora u Nikšiću nije eskpertska i nestranačka, već manjinska Vlada URE i "Demohrišćanske stranke u osnivanju"

23931 pregleda 133 reakcija 132 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević kazao je da su se sastanci sa premijerom Zdravkom Krivokapićem pokazali besmislenim jer predsjednik Vlade, kako ocjenjuje, ne drži riječ niti poštuje PzP i Demokratski front.

Pozvao je Krivokapića na televizijsko sučeljavanje, kako bi razjasnili nesuglasice i "ogromne razlike".

"Ako stalno govoriš istinu, ne treba ti dobro pamćenje. A istina je da je sekretarica Krivokapića u petak, na sastanak u subotu, sa liderima DF, pozvala Andriju i Milana. Mene nije. I to je sva istina. Krivokapić zna zašto nije sekretarici rekao da mene pozovu. A znam i ja. Tek nakon mog javnog saopštenja u subotu ujutru, da me Premijer nije pozvao na sastanak, i nakon obavljenih razgovora sa Milanom i Andrijom, u subotu u 13.30 nakon poziva sa nepoznatog broja (na koje se ja tradicionalno ne javljam) dobio sam poruku od sekretarice Krivokapića da se čujemo oko sastanka. Vjerovatno je na tim sastancima bilo riječi i o meni, pa je Krivokapić naknadno shvatio da je napravio grešku", saopštio je Medojević.

Kazao je da je, što se njega tiče, sastanak sa liderima DF-a već završen "i ja na njega nijesam pozvan."

"Ovu naknadnu pamet Krivokapića razumijem na isti način kao izostanak poziva koji je u petak upućen Andriji i Milanu. Nastavak politike ignorisanja uvreda, nepoštovanja prema PzP i meni lično, kao lideru parlamentarne stranke bez cijih pet glasova ne bi bio izabran za Premijera. PzP više neće tolerisati ove petljavine, lažavine, intrige, prevare, ogovaranja iza leđa od strane Krivokapića", dodao je lider PzP-a.

Vlada, kako je ocijenio, od izbora u Nikšiću nije eskpertska i nestranačka, već manjinska Vlada URE i "Demohrišćanske stranke u osnivanju". Rekao je da će Pokret za promjene odnos prema zakonskim projektima aktuelne Vlade utrđivati na osnovu kompatibilnosti sa programom te partije i DF-a.

"Nećemo glasati za nijedan zakon U Skupštini dok se ne usvoje tužilacki zakoni koje smo predali u proceduru u Skupštini, uključujuci i budžet. I ako se usvoje tužilacki zakoni, podrška budžetu će zavisiti od toga koliko je ispoštovan program PzP i DF i izborna obećanja biračima", naveo je Medojević.

Bonus video: