CIVIS: Poruke Abazoviću bacile sjenku na učinak naših fudbalera

"Fudbalski reprezentativci Crne Gore i njeni ostali vrhunski sportisti najbolji su promoteri države, pa zato sportska nadmetanja nikako ne smiju biti poligon za etiketiranje društvenih grupa ili pojedinaca", smatraju u CIVIS-u

10050 pregleda 8 komentar(a)
Gradski stadion, Foto: Reuters
Gradski stadion, Foto: Reuters

Pogrdne poruke potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću bacile su sjenku na učinak naših fudbalera u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, kazali su iz Saveza građana CIVIS.

"Sinoć smo imali priliku da prateći utakmicu fudbalske reprezentacije Crne Gore protiv Latvije uživamo u igri naših reprezentativaca, koji su pokazali kako se bori za državni grb, ali i da u direktnom prenosu pratimo ružne scene sa tribina. Fudbalski reprezentativci Crne Gore i njeni ostali vrhunski sportisti najbolji su promoteri države, pa zato sportska nadmetanja nikako ne smiju biti poligon za etiketiranje društvenih grupa ili pojedinaca", smatraju u CIVIS-u.

Oni su apelovali na predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore Dejana Savićevića da se ogradi od ovakvih istupa, jer je, navode, najodgovorniji za dešavanja na terenu, ali i na tribinama.

"Od Savićevića, kao čovjeka koji je decenijama kao vrhunski sprotski as, kosmopolita i humanista proslavljao Crnu Goru, očekujemo i da svojim autoritetom utiče na navijače, kako ti mladi ljudi ljubav prema reprezentaciji ne bi kaljali pogrdnim povicima i uvredama uperenim protiv bilo koga, posebno imajući u vidu da se to nije dešavalo u posljednjih 15 godina od kada je Crna Gora suverena država. Podsticanje mržnje sa tribina stadiona pod Goricom, nažalost, došlo je u vrijeme kada nam je smirivanje tenzija i afirmacija društvene tolerancije potrebnije nego ikad", kazali su.

Bonus video: