Milačić: Nema manjinske Vlade, vodi se brutalna kampanja pokušaja političke korupcije

"Neće biti ni izdajnika, ni saradnika organizovane kriminalne grupe – DPS iz redova onih koji su sa narodom obezbijedili slobodu"

11996 pregleda 41 komentar(a)
Milačoć, Foto: Prava Crna Gora
Milačoć, Foto: Prava Crna Gora

Nema manjinske Vlade, manjinske borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala i manjinskog razvlašćivanja Demokratske partije socijalista (DPS), sa DPS i koalicionim satelitima DPS, saopštio je danas predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini, Marko Milačić.

On je dodao da dogovor sa ostalima iz parlamentarne većine nema alternativu, jer kako dodaje sve drugo bi bila neviđena izdaja izborne volje građana, koja bi kako tvrdi destabilizovala Crnu Goru i vratila je na ulice.

"Jučerašnje sokoljenje DPS u vidu izjava da iz redova parlamentarne većine imaju podršku za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore, osim predizborne kampanje, vid je i javnog političkog pritiska iza kojeg se ovih dana vodi brutalna kampanja pokušaja političke korupcije. DPS uzalud otvara javni konkurs za prelazak članova vladajuće većine u tu organizovanu kriminalnu grupu. Prava Crna Gora je dobila najčvršće garancije od svih konstituenata koalicije "Za budućnost Crne Gore" da nikome ovakva opcija neće pasti na pamet, bez obzira što se o tome gotovo javno spekuliše. Mi vjerujemo svojim kolegama iz parlamentarne većine ali i smatramo da niko ne želi reakciju naroda i sudbinu DPS koju je doživio konfrontirajući se sa istinskom, pravom i odlučnom Crnom Gorom", rekao je Milačić.

On je kazao da "nema diskontinuiteta sa 30. avgustom, sa nacionalnim pomirenjem i rastom životnog standarda svih građana Crne Gore".

"Neće biti ni izdajnika, ni saradnika organizovane kriminalne grupe – DPS iz redova onih koji su sa narodom obezbijedili slobodu. Neće biti onih koji će krijući ići ulicom i saginjati glavu pred napaćenim građanima, žrtvama kriminala DPS-a i trodecenijske diktature. Prava Crna Gora neće biti nježna prema bilo kome kada je u pitanju obraz Crne Gore, sloboda i ekonomski standard građana. Biće sa građanima u Skupštini, na ulici i na svakom mjestu gdje se brane vrijednosti 30. avgusta i gdje se stavlja tačka na korupciju i organizovani kriminal DPS", zaključio je Milačić.

Bonus video: