Milačić: Memorandum je puzajuća koalicija sa DPS, SNP da odustane od potpisivanja

Milačić je kazao da se "Prava Crna Gora i sama zalaže za bezrezervnu afirmaciju svih pripadnika manjinskih naroda, ali nikako sa onim političkim predstavnicima tih naroda koji su decenijama zajedno sa DPS porobljavali Crnu Goru i sve njene građane, od kojih pojedine političke partije ni danas nemaju hrabrosti da otvoreno adresiraju na DPS, recimo, odgovornost za deportacije Bošnjaka početkom devedesetih"

19221 pregleda 62 komentar(a)
Milačić, Foto: Luka Zeković
Milačić, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Crne Gore, Marko Milačić saopštio je danas da je Memorandum o saradnji koji sjutra potpisuju Građanski pokret URA, Socijalistička narodna partija (SNP), Bošnjačka stranka (BS), Albanska alternativa (AA), Forca, Demokratska partija (DP) i Savez gražana CIVIS "puzajuća koalicija sa Demokratskom partijom socijalista (DPS)".

"Pozivamo SNP da odustane od potpisivanja", istakao je Milačić.

On je kazao da "za sjutra najavljeno potpisivanje Memoranduma o saradnji – kako je rečeno između partija parlamentarne većine, SNP i koalicije "Crno na bijelo" (čine je URA i CIVIS) sa partijama opozicije iz redova nacionalnih manjina – objavljeno samo dan nakon propale inicijative te iste opozicije sa DPS, predstavlja puzeću koaliciju sa DPS i grubo gaženje izborne volje većinske Crne Gore. Pravu Crnu Goru naročito zabrinjava najavljeno potpisivanje Memoranduma od strane našeg predizbornog koalicionog partnera, SNP, imajući u vidu da su nam isti glasači dali mandat, ne za to da pravimo ovakve saveze sa onima koji su decenijama u vidu DPS satelita štitili organizovani kriminal, zarad partijskih i drugih privilegija", istakao je Milačić.

Milačić je dodao da se "Prava Crna Gora i sama zalaže za bezrezervnu afirmaciju svih pripadnika manjinskih naroda, ali nikako sa onim političkim predstavnicima tih naroda koji su decenijama zajedno sa DPS porobljavali Crnu Goru i sve njene građane, od kojih pojedine političke partije ni danas nemaju hrabrosti da otvoreno adresiraju na DPS, recimo, odgovornost za deportacije Bošnjaka početkom devedesetih".

"Najavljeni Memorandum o saradnji posebno je sumnjiv i sporan zbog trenutka u kojem se dešava, imajući u vidu da je DPS sa svojim satelitima, pa i onima koji će sjutra potpisati Memorandum, doživio politički debakl povlačenjem inicijative o izglasavanju nepovjerenja Vladi Crne Gore. Na ovaj način, ukoliko dođe do potpisivanja, konstituent koalicije "Za budućnost Crne Gore" najdirektnije daje kiseonik cjelokupnoj opoziciji okupljenoj oko DPS. Ovaj Memorandum više djeluje kao dio DPS-ovog lobističkog plana, nego kao politički proces koji rešava društvene probleme u Crnoj Gori. Podsjećamo kolege iz SNP da su isti ti politički subjekti sa kojima sjutra namjeravate da potišete Memorandum, koliko bukvalno juče, imenom i prezimenom, uradili sve da sruše izbornu volju građana Crne Gore", rekao je Milačić.

On je poručio da "najdobronamjernije pozivaju, prije svega kolege iz SNP, da odustanu od Memoranduma sa koalicijom oko DPS".

"A da svoje napore bez rezerve ulože u podršku manjinama koje su stavljene u težak položaj politikom upravo ovih manjinskih lidera kojima je šef Milo Đukanović", zaključio je Milačić.

Bonus video: