Budva: Radović za četvrtak zakazao kolegijum šefova odborničkih klubova

Odbornički klub Demokratskog fronta (DF), njih 11 odbornika, zatražio je održavanje sjednice po hitnom postupku, a na dnevnom predu predložili su tri ključne odluke za funkcionisanje grada- rebalans budžeta za 2021., budžet i plan imvesticija za narednu godinu

7151 pregleda 2 komentar(a)
Radović, Foto: Luka Zeković
Radović, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović zakazao je za sjutra (četvrtak 16. decembar) kolegijum šefova odborničkih klubova kako se se dogovorili oko datuma održavanja sjednice lokalnog parlamenta.

To je "Vijestima" potvrdio Radović.

Odbornički klub Demokratskog fronta (DF), njih 11 odbornika, zatražio je održavanje sjednice po hitnom postupku, a na dnevnom predu predložili su tri ključne odluke za funkcionisanje grada- rebalans budžeta za 2021., budžet i plan imvesticija za narednu godinu.

Zahtjev je adresiran bio na sekretarku skupštinske službe Mariju Kusovac, a ne na Radovića, na čiju neopozivu ostavku, kako su juče ponovili u ovom odborničkim klubu, insistiraju i smatraju preduslovom da bi otpočeo politički dijalog.

Prošlo je tri mjeseca od kada je prekinuta sjednica SO, a sjednica nije održana ni 23. novembra kada su je bojkotovali Demokrate, SNP, Prava Crna Gora i Gradjanski pokret URA, njih deset odbornika, koji sa druge strane traže povlačenje Radovića i gradonačelnika Marka Carevića i dogovor oko konstituisanja gradske uprave i izlaska iz duboke političke krize.

Bonus video: