Bogavac: Objedinjavanjem izbora izbjegle bi se malverzacije DPS-a i prebacivanje birača iz grada u grad

"Građani Berana znaju šta je i koliko SNP žrtvovao za slobodu 30. avgusta 2020.godine i mi u Beranama nećemo dozvoliti njeno ugrožavanje pogotovo ne kada je pokušavaju ugroziti kombi partije u kojima članstvo prije odlazi nego što dolazi"

11875 pregleda 29 komentar(a)
Bogavac, Foto: SNP
Bogavac, Foto: SNP

Socijalistička narodna partija Crne Gore je ovih dana podnijela inicijativu ne za odlaganje već za objedinjavanje izbora u svim opštinama, kako bi se izbjegle malverzacije Demokratske partije socijalista (DPS) koje su se između ostalog dešavale u Petnjici, Mojkovcu i na Cetinju, kazao je predsjednik beranskog odbora ove partije, Tihomir Bogavac.

Bogavac je istakao da je svima dobro poznato "prebacivanje" birača iz grada u grad čime se umnogome prekraja izborna volja naroda i poručio poslaniku Prave Crne Gore Marku Milačiću da se ne zanosi izjavama jer Beranci niti mogu, niti hoće da zaborave da je iskra slobode krenula iz Berana.

Milaćić je ranije danas poručio SNP-u da im neće dozvoliti da Berane bude kolateralna šteta vašeg Memoranduma sa Đukanovićevim partnerima.

"Tu iskru slobode upalio je upravo SNP 2014. godine, dok ste vi gospodine Milačiču tada bili pod skutima DPS-a gdje ste još uvijek zajedno sa njima slavili pobjedu na referendumu. Ono čemu bi trebali posvetiti pažnju jesu Zakoni u Skupštini Crne Gore, da se ne bi dešavale malverzacije na izborima, prazna priča i politikantstvo ne vode ničemu. Koliko ste mislili o narodu i na narod vidjelo ste kada ste i gdje zaposlili svoju suprugu na ne tako beznačajnu funkciju, naprotiv visoko je pozicionirana, o prijateljima, kumovima da ne pričamo", rekao je Bogavac.

On ističe da su ovu inicijativu zagovarale sve partije parlamentarne većine, ali da im se čini da je samo problem kada je zagovara i predloži SNP.

"Građani Berana znaju šta je i koliko SNP žrtvovao za slobodu 30. avgusta 2020.godine i mi u Beranama nećemo dozvoliti njeno ugrožavanje pogotovo ne kada je pokušavaju ugroziti kombi partije u kojima članstvo prije odlazi nego što dolazi. Gospodine Milačiću, pobjeda u Beranama će biti više nego ubjedljiva i biće upravo predvođena SNP-om, partijom koja je kako smo i prvobitno rekli u Beranama upalila baklju slobode čije iskre polako, ali sigurno pozitivno rezultiraju i u svim drugim opštinama u kojima su se održali lokalni izbori", zaključio je Bogavac.

Bonus video: