Milačić SNP-u: Nećemo vam dozvoliti da Berane bude kolateralna šteta vašeg Memoranduma sa Đukanovićevim partnerima

"Predlog Zakona za odgađanje izbora u Beranama i Ulcinju, koji su podnijeli poslanici SNP-a, u kontekstu Berana u funkciji je nastavka prekrajanja izborne volje većine koja je započeta potpisivanjem Memoranduma, pa ko hoće da izda Berance neka pregovara sa Đukanovićem da mu za izglasavanje ovog kukavičjeg Zakona pozajmi nekoliko glasova svojih koalicionih, strateških partnera"

18023 pregleda 56 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić saopštio je danas da je predlog Zakona o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, koji su podnijeli poslanici Socijalističke narodne partije (SNP) prekrajanje izborne volje većine koja je započeta potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Građanskog pokreta URA, SNP, Saveza građana CIVIS i manjinskih stranaka - Bošnjačke stranke (BS), Albanske alternative, Force i Demokratske partije.

Poslanici SNP podnijeli su ranije u skupštinsku proceduru predlog zakona o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, kako bi preduprijedili da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović raspiše lokalne izbore u Ulcinju, Beranama i još 12 opština ove godine.

Povezani članci

18. Decembar 2021.

SNP traži odlaganje lokalnih izbora

"Predlog Zakona za odgađanje izbora u Beranama i Ulcinju, koji su podnijeli poslanici SNP-a, u kontekstu Berana u funkciji je nastavka prekrajanja izborne volje većine koja je započeta potpisivanjem Memoranduma, pa ko hoće da izda Berance neka pregovara sa Đukanovićem da mu za izglasavanje ovog kukavičjeg Zakona pozajmi nekoliko glasova svojih koalicionih, strateških partnera. Iza ove SNP-ove inicijative stoji samo želja da se nakon potpisanog Memoranduma pobjegne od građana Berana. Dali smo DPS-u da šenluči izborima na Cetinju, nismo se složili u većini, a gušimo Berane koje je donijelo slobodu. Kada već Cetinje, Mojkovac i Petnjica nisu odgođeni, naročito ne treba ni Berane. Prava Crna Gora neće izdati srce Vasojevića, Berane, koje se prvo slobodarski pobunilo i zaiskrilo slobodu za čitavu Crnu Goru. Ako dođe do glasanja, Prava Crna Gora pa i ja lično, tog dana bićemo sa Berancima, u Beranama, na ulici, a nikako, kako se želi ovim predlogom Zakona bježati od njih. Tamo gdje je sve počelo tamo će se i završiti", istakao je Milačić.

On je dodao da je "Berane danas prekretnica izborne pobjede 30. avgusta".

"Gospodo iz SNP-a, nećemo vam dozvoliti da Berane bude kolateralna šteta vašeg Memoranduma sa Đukanovićevim strateškim partnerima. Nećemo vam dozvoliti da vam Berane bude moneta za potkusurivanje, da vam Vasojevići budu karta u vašim zakulisnim pokeraškim političkim igrama. Nećemo vam dozvoliti da pobjegnete iz Berana, nakon što ste Memorandumom Berane pogazili. Moraćete da pogledate Berance u oči na redovnim izborima, ako je za to, nakon potpisanog Memoranduma, ostalo političke petlje. Nećemo vam, gospodo iz SNP-a, dozvoliti da Mojsija Zečevića zamijenite Memorandumom. Pitanje je vremena kada će svi oni koji piju “čaj od nane” - a zapravo za građane otrovni čaj gaženja izborne volje - sa Djeljošajem, Janovićem i Đukanovićem, dobiti surovu političku rampu od građana. Građani Crne Gore, ali i Berana, neće biti taoci političkih zakulisnih igara SNP-a u ime navodnih prvoboračkih zasluga, navodne lojalnosti i deklarativnog patriotizma. Za sve postoji žuta i crvena linija, ali postoji i provalija u koju Crnu Goru gura Memorandum, koji nema samo potpisnike, nego i političke beneficijare koji su pored DPS-a i na strani većine", rekao je Milačić.

Predsjednik Prave Crne Gore je poručio da će se "spašavanje Crne Gore ponovo desiti u Beranama, a onda i u čitavoj Crnoj Gori".

"Ako smo prethodnih 30 godina mogli gledati i opravdavati razne faze i sumnjive postupke političkih aktera, ne možemo gledati rušenje vlasti i izdaju slobode koju smo osvojili. Građani će debelo kazniti sve koji učestvuju u aktivnosti trgovine voljom građana. Uradićemo sve što treba da korupcija zauvjek bude zabranjena politička opcija i kod nacionalnih i kod građanskih politika, a pogotovo kod "zaslužnih" prvoboraca i "neukaljanih" novoboraca. Prava Crna Gora zna šta treba da radi i u ovome će biti glas i snaga građana koji slave 30. avgust, koji su ogorčeni Memorandumom i koji će do kraja ostati na braniku slobode i osvojene pobjede", zaključio je Milačić.

Bonus video: