Demokrate će tražiti da 7. januar ponovo bude Dan opštine Mojkovac

Prethodna vlast je, smatraju u Demokratskoj Crnoj Gori, "sve radila na zatiranju i marginalizaciji" najznačajnijih istorijskih događaja iz slavne prošlosti Mojkovca

4456 pregleda 405 reakcija 11 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Mojkovački odbor Demokrata predložiće da 7. januar ponovo bude tamošnji Dan opštine.

Predstavnici te partije su, povodom 106 godina od Mojkovačke bitke, položili cvijeće na spomenik junacima te bitke.

"Sama bitka ukazuje na veliku žrtvu, da su naši preci, gladni, gonjeni moćnijim neprijateljem, sebe žrtvovali radi drugoga. To nas upućuje da uvijek budemo ljudi i nikada ne zaboravimo ko smo", saopštili su iz Demokrata.

Prethodna vlast je, smatraju u toj partiji, "sve radila na zatiranju i marginalizaciji" najznačajnijih istorijskih događaja iz slavne prošlosti Mojkovca.

"Međutim, kratkotrajna svijest nekadašnjih vlastodržaca nije uspjela da izbriše iz kolektivne svijesti naseg naroda junačku Mojkovačku bitku. Zato će Demokrate kao konstituent nove lokalne vlasti u Mojkovcu, inicirati promjenu sadašnjeg datuma opštine, koji nema simboliku i vratiti stari dan opštine 7.januar, u znak sjećanja na mojkovacke junake. Time ćemo pokazati da njihova žrtva, koja se desila na Božić nije bila uzaludna i slučajna, a Mojkovac će biti dostojan svoje junačke istorije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: