Mandić: Volja građana nije kompromitovana odlaskom vlade koja se nije pokazala sposobnom

Jedan od lidera DF-a kazao je kako je važno pronaći snagu u parlamentarnoj većini i da se konstituiše nova vlada, a da će izbori koji će biti pripremljeni pokazati u kojoj fazi se nalazi Crna Gora

28558 pregleda 304 reakcija 81 komentar(a)
Mandić, Foto: Luka Zeković
Mandić, Foto: Luka Zeković

Premijer Zdravko Krivokapić suočava se sa izdajom koju je napravio prema onima koji su ga postavili na mjesto na kojem se nalazi, a izdaja se u politici ne isplati, poručio je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

"On je izdao one koji su ga doveli na vlast i sada trpi posljedice toga. U politici mora biti morala i političkog povjerenja, a on je izdao parlamentarnu većinu, odnosno građane koji su tu vćinu izglasali na izborima", rekao je Mandić u programu televizije Pink.

Govoreći o predstojećim događajima, kazao je da će se u ponedjeljak znati kojim se putem krenulo.

"Ne kažem da će u ponedjeljak biti sve riješeno, ali ćemo moći sa velikom vjerovatnoćom da kažemo koji je izbor napravljen u Crnoj Gori. Imamo strašan problem. Imamo veliki pritisak organizovanog kriminala koji bi da nastavi sa poslovima koje je do sada radio u Crnoj Gori. Imamo političare bivšeg režima koji su veoma zainteresovani da ne odgovaraju za sve ono što su radili prethodnih 30 godina. Imamo i tužioce, ljude u bezbjednosnim strukturama koji imaju teške hipoteke iz prošlih vremena. Oni su se svi ujedinili i skupili i žele da naprave prevrat u odnosu na narodnu volju koja je iskazana na izborima", kazao je Mandić.

Smatra da izborna volja građana nije kompromitovana odlaskom jedne vlade koja se, kako je ocijenio, nije pokazala sposobnom, i da je vrlo važno da se pronađe snaga u parlamentarnoj većini i da se konstituiše nova vlada, a da će izbori koji će biti pripremljeni pokazati u kojoj fazi se nalazi Crna Gora.

"Ova vlada, nažalost, nije završila posao oko popisa, uređivanja biračkog spiska iako ima od 70 do 80 hiljada fantom glasača i to je posao koji neko mora da završi. Sve su to stvari koje treba da naprave konačni raskid sa jednim totalitarnim načinom vladanja i autokratskim režimom kao što je bio režim Mila Đukanovića", zaključio je Mandić.

Bonus video: